Csörgőlabda a nemzeti bajnokságban

Egyesületünk csörgőlabda csapata első alkalommal vett részt a nemzeti bajnokságban

Borbás László tanítványai számára a tegnapi nap során megkezdődtek a 2017-2018-as csörgőlabda magyar bajnokság 2.osztályának küzdelmei, a viadalsorozat lebonyolítása a Magyar Kézilabda Szövetség Parasport Albizottságának szervezésében és támogatásával valósult meg.” Az első versenyfordulónak a budapesti Neumann János Szakközépiskola adott otthont.

A fordulóban ellenfeleink a Tatabánya, Pécs 1 és a Pécs 2 együttesei voltak. Az első találkozón Tatabányával játszottunk egy bemelegítő mérkőzést, ahol sajnos kikaptunk (10:0). A következő összecsapás a Pécs 1 gárdája ellen már szorosabb csatát hozott, egy nagyon izgalmas utolsó másodpercben szerzett góllal mentette a pécsi csapat döntetlenre a találkozót (14:14). A lebonyolítás szabályai szerint kétszer játszottunk Pécs 2-es számú alakulatával, és sajnos mindkét mérkőzésen vereséget szenvedtünk (12:2,17:7).

A többi együttes több éves gyakorlattal és tapasztalattal rendelkezik, a mi csapatunk még nagyon kezdő ebben a szakágban. Viszont láttuk, hogy hová lehet fejlődni. A gyerekek nagyon élvezték a mérkőzéseket, és rengeteg sportélménnyel gazdagodtak. Külön köszönet a segítségért Kovács Bettinának.

Csapattagok:

– Rácz Gábor

– Kovács Tibor József

– Pintér Zsolt

– Farkas Roland Márkó

– Mendi Márió