Adó 1% felajánlás

A Tolna megyei Kézilabda Diáksport Alapítvány 2003. óta működik, azóta több millió forinttal támogattuk a megyei kézilabda egyesületeket, és rajtuk keresztül a fiatal tehetségek sportolását.

Elsődleges célunk a jövőben is, hogy segíthessünk a megyei kézilabdázás fejlődésében.

Kérjük, tiszteljenek meg bizalmukkal, és amennyiben van rá lehetőségük, adójuk 1%-nak
felajánlásával támogassák a Tolna megyei Kézilabda Diáksport Alapítványt és ezen keresztül a kézilabdát!

A befolyt összeget, az utánpótlás-nevelésre kapott támogatás önerejére fordítjuk!

Köszönjük bizalmukat és támogatásukat!

Az adóbevallás elkészítésekor kérjük, ne felejtsék el kitölteni a 20SZJA bevallás EGYSZA nyilatkozatát és azt csatolják a bevallásukhoz, illetve, amennyiben nem önállóan készítik el a bevallásukat, akkor nyilatkozatukat tegyék meg a NAV felé!

Kérjük a kedvezményezett adószáma rovatba az alábbi számot írják be, amennyiben a támogatást a kézilabdázás fejlődésére szánják:  18851942-1-17

A rendelkező nyilatkozat itt letölthető! 

 

 

Hogyan rendelkezhet adója 1+1 százalékáról?

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2021. május 22-ig az szja-bevallási formától függetlenül is megteheti.

Magánszemélyként az idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett adójának 1%-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamely technikai számmal rendelkező egyháznak vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak, amely 2020-ban is a Nemzeti Tehetség Program.

Az 1+1 %-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2020-as személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

A rendelkezést 2021. május 22-éig benyújthatja:

  • a személyi jövedelemadó-bevallás részeként (elektronikus úton1, vagy postai úton, illetve a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),
  • az e-szja felületen az online kitöltő program segítségével (elektronikus úton, vagy postai úton, illetve a NAV ügyfélszolgálatain személyesen)
  • a 20EGYSZA jelű nyomtatványon (elektronikus úton, vagy postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen eljárva, lezárt borítékban). A nyomtatvány a NAV honlapjáról letölthető.
  • a 20EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként (postai úton, vagy a személyesen a NAV ügyfélszolgálatain)

2020-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatója továbbra is összegyűjtheti az Ön 1+1 %-os nyilatkozatát. Amennyiben munkáltatója útján rendelkezik adója 1+1 %-áról, akkor azt részére legkésőbb 2021. május 10-éig lezárt borítékban leadva teheti meg. (Fontos, hogy a lezárt borítékon a leragasztás helyén, továbbá a kísérőjegyzéken rajta legyen az aláírása!)

Fontos, hogy a 2020. május 22-ei határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.  

Azt, hogy az Ön által idén megjelölt kedvezményezett(ek) részesült(ek)-e a felajánlott 1(+1)%-os összeg(ek)ből, jövő év januártól a NAV honlapján megtekintheti.

Amennyiben elektronikus tárhellyel2  rendelkezik, elektronikus úton tájékoztatjuk a felajánlott összeg kiutalásáról.

Az 1+1%-ról rendelkező nyilatkozatán jelezheti azon döntését is, hogy nevét és elérhetőségét (postai, illetve elektronikus levelezési címét) az Ön által kedvezményezettként feltüntetett civil szervezettel közölje a NAV. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek. Felhívjuk a figyelmét, hogy a 2020. évben benyújtott, bevett egyház technikai számára szóló nyilatkozatát újabb nyilatkozat beadásáig, vagy a nyilatkozat visszavonásáig a 2020. évet követő években is figyelembe veszi a NAV.

A 2020. évben tett, módosításig vagy visszavonásig figyelembe vehető egyházi nyilatkozat legkorábban a 2020. évben módosítható vagy vonható vissza.

1.Központi Ügyfél-regisztrációs Nyilvántartáshoz tartozó tárhelyen (KÜNY) keresztül (korábbi nevén „ügyfélkapus tárhely”)
2.
KÜNY tárhely (korábbi nevén ügyfélkapus tárhely)