Szekszárdi FGKC – Marcali VSZSE   34-18 (17-8) NBI/B Felnőtt mérkőzés

Vezette: Fekete T., Tóth D.   150 néző

Kiállítás: 6 perc, illetve 10 perc.

7m-es: 4/3, illetve 3/2.

Szekszárdi FGKC: SCHELL(k) – GRÉNUS 6 – Fehér 1 – NAGY 8/3 – Gyenis 2 – KAVECZKI 4 – Tauker Erika 4
Cs.: Szalai(k) – Tóth 2 – Tutti 1 – Kónya 1 – Tauker Eszter 3 – Bíró 1 – Papp 1

Jó védekezéssel kezdődött a mérkőzés, elöl biztos kézzel lőttük be a helyzeteket, így már a 6. percben időt kértek a somogyiak (6. perc 4-0). Egy szerencsés góllal – irányt változtatott a sánc kezén a labda – először talált be az ellenfél. Schell G. remekül védett, Kaveczki E. pedig szórta a gólpasszokat. Tetemes lett a különbség, gyakorlatilag eldőlt a meccs (24. perc 17-5). A félidő végére pontatlan lett a játékunk, a védekezés is visszaesett. Csak a vendégek találtak be, de Schell G. megakadályozta a nagyobb zárkózást.
A második félidő eleje sajnos analógiája volt az első végének. Hagytuk ki a ziccereket, Schell G. pedig továbbra is parádézott (40. perc 19-9). A fáradó ellenfelünk ellen egyre sűrűbben találtunk be. A védekezés mindkét oldalon visszaesett, a vendégeknél fellépő ütközés szinte nem is volt. Nálunk minden mezőnyjátékos szerzett gólt. Az utolsó szakaszban Nagy Sz. és Grénus G. teljesítménye emelkedett ki. Gréta még két átlövés gólt is szerzett. Kis létszámú, de lelkes szurkolótáborunk vastapssal köszönte meg a magabiztos győzelmet.

Horváth Szimonetta: Az első 24 perc álomszerűen alakult, majd volt egy rövidebb, gyengébb szakasz. A végén mindenkinek játéklehetőséget tudtam biztosítani, és mindenki hozzá is tudott tenni az eredményhez. Többen ma kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a csapatból.

Riport a mérkőzésről: