Szentendrei NKE – Szekszárdi FGKC  20-23 (10-13) NB I/B női felnőtt

NB I/B női felnőtt-Nyugat
15. forduló

Vezette: Hornyik Zs., Zörgő R.   zárt kapus
Kiállítások: 4 perc, illetve 10 perc.
Hétméteresek: 5/3, illetve 5/5.

Szekszárdi FGKC: SZALAI SZ. (kapus) – Gulyás L. 2 – Lengyelfalusy V. 4 – Nagy Sz. 4/3 – SZABÓ J. 8/2 – Kaposvári A. 3 – Kapás T. 1
Csere: Nagy T. (kapus) – BENCZE D. – Szolnoki N. – Keringer K. 1

Az első félidő 7. percében 3-3-nál beragadt a csapat, és a 11. percben már 6-3-ra a hazaik vezettek. Ebben a periódusban sem a védekezés, sem pedig a támadás nem állt össze. Az időkérés után a védekezésünk felkeményedett és a stabilitást a kapuban Szalai Szonja adta. Góljaink elsősorban lerohanásokból születtek, a felállt fal elleni támadójátékunk nagyon döcögős volt.
A második játékrészben a védekezésünk és a kapusteljesítményünk dicsérhető. A támadásainkat körülményesen, lassan és átláthatóan szőttük. Ennek az lett a következménye, hogy a 49. percben a vendéglátók kiegyenlítettek (18-18). A végjátékot 5-2-re nyertük, ami az utolsó két mérkőzésen nem sikerült.
Ez fontos győzelem volt a célunk eléréséhez.

Borbándi István: Nagyon örülök a győzelemnek, és főleg annak, hogy a végjátékban higgadtak tudtunk maradni. A fő célunk ma a két pont megszerzése volt – amit el is értünk -, a hibáinkat pedig elemezzük.

felvétel a mérkőzésről…