Szekszárdi FGKC – Szombathelyi Haladás   34-34 (20-15) NBI/B Felnőtt mérkőzés

Vezette: Réti R., Sebők S.   200 néző

Kiállítás: 12 perc, illetve 18 perc + 1 piros lap (3×2 perc)

7m-es: 9/8, illetve 9/8.

Szekszárdi FGKC: Schell (kapus) – Grénus 4 – Nagy 4 – Fehér 2 – KAVECZKI 16/8 – Tauker 4 – GYENIS 4
Csere: Szalai (kapus) – Weigel – Tóth – Tutti – Kónya

Mintha csak a Swietelsky Szombathely elleni hazai mérkőzés ismétlődött volna meg, már ami a hangulatot illeti. Akkor is és most is egy maroknyi vasi szurkolótábor kísérte el kedvenceiket Szekszárdra, megtéve ezzel több mint 500 kilométert. S ha már Szekszárdon jártak, fantasztikus hangulatot teremtettek a megyeszékhely sportcsarnokában.
Utolsó hazai meccsét játszotta a 2017/2018-as szezonban a Szekszárdi Fekete Gólyák KC. S bár idén sem a bajnoki címért harcolt a csapat, a fülnek és a szemnek is bántó volt, hogy az „arany korszakban” az egyesület mellett álló szimpatizánsok (B-közép) ezúttal sem hallatták a hangjukat.
Mindezek ellenére nagy akarással kezdtek Kaveczki Edináék, szépen szerettek volna búcsúzni a mellettük álló szurkolóktól. Az átlövő mellett Schell Gabriella kapta el a fonalat az első perctől kezdve, a vendégeknek kilenc percig kellett várni az első találatukra (4–1). A bizonyítási vágy leginkább Kaveczkin látszott, akinek gyors irány- és tempóváltásaival nem tudtak mit kezdeni a vendégek. A vasiak szoros emberfogásra váltottak vele szemben, de így is kilenc gólig jutott harminc perc játék alatt.
A szünet után varázsütésre változott meg a játék képe: az első félidőben jobbára csak büntetőből eredményes Haladás megtáltosodott, a nehezen megszerzett ötgólos előnyét szűk tíz perc alatt le is adta az FGKC (40. perc: 22–23). Tíz perccel a vége előtt, kétszer kétperces vendég kiállításnál jöhetett volna a meccs utolsó fordulata, de az egész játékrészben szenvedő védelem nem bírt a Hali-rohamokkal. Úgy tűnt, vereséggel zárul a Gólyák számára hazai pályán a szezon, de a mérkőzés emberének joggal megválasztott Kaveczki hetesével végül sikerült egy pontot otthon tartaniuk.
Nagy Szilviáék jövő héten szombaton a bronzérmes Swietelsky Szombathely vendégeként zárják a bajnoki idényt (ősszel hatalmas csatában 29–28-ra nyert hazai pályán az FGKC). Az már ez előtt a forduló előtt eldőlt, hogy a negyedik helyen álló Kozármislenyt nem tudják már utolérni a Gólyák, de a Haladás elleni pontmentéssel az is eldőlt, hogy az ötödik helyen fejezik be a szezont a szekszárdiak.

„Bíztam benne, hogy a múlt heti, Csurgó elleni vereség csak egy kisiklás volt… Hazai pályán a 34 kapott gól rengeteg, az egész mérkőzésen dekoncentráltak voltunk, ami a fáradtságnak is betudható – mondta Horváth Szimonetta. – A tervből, hogy sokat faultoljunk, semmi nem valósult meg. A támadójátékunkkal nem volt gond, de ehhez kellett egy Kaveczki Edina” – tette hozzá a szekszárdiak edzője.

Forrás: teol.hu