Csurgói NKC – Szekszárdi FGKC 23-22 (12-11) NBI/B Felnőtt mérkőzés

Felvettük a hazaiak ritmusát és belealudtunk a mérkőzésbe!

Vezette: Kovács T., Mándli B.   100 néző

Kiállítás: 10 perc, illetve 8 perc.

7m-es: 7/6, illetve 3/3.

Szekszárdi FGKC: Schell (kapus) – Grénus 4 – Fehér 2 – Nagy 5/3 – Gyenis 4 – Kaveczki 3 – Tauker 3 Csere: Szalai (kapus) – Tóth – Tutti – Kónya 1

A mérkőzés tudósítója egyéb elfoglaltság miatt a 9. percben érkezett a csarnokba (4-6). Rögtön az első pillanattól látszott, hogy borzasztó lassan és körülményesen kézilabdázunk. Ennek ellenére nőtt a különbség, mert a vendéglátók még többet hibáztak (17. perc 4-9). Innentől kezdve már a védekezésünk is minimálisra állt vissza, elöl folyamatosan adtuk el a labdákat, illetve a lassú cselek után belemenéseket követtünk el. A lelkes hazaiak folyamatosan közelítettek hozzánk, a 25. percben kiegyenlítettek, majd egy időn túli büntetővel előnnyel mehettek a szünetre.
A második félidőre visszaérkező lányok arca nem sok jóval kecsegtetett a folytatásra. Kaveczki E. próbálkozott néha elszakadni az egész mérkőzésen őt követő embertől, de nem nagyon találták a társak. Nagyon alacsony színvonalon folyt a játék, Schell G. védett párat, majd az ellenfél játékosai lőtték mellé vagy fölé a labdát. A játékunk szintje semmit sem emelkedett, de így is vezetést szereztünk. Ebben az időszakban üde színfolt volt Nagy Sz. magabiztos büntetői (54. perc 17-20).
Ami a végén következett, az túltett mindenen. Négy perc alatt kaptunk négy gólt úgy, hogy a hazai gárda többször leindult minket. Majd Kaveczki E. betörés és Grénus G. szélső góljával ismét visszavettük a vezetést (59. perc 21-22). Tutti K.-t sokadszor verték meg, egyenlített az ellenfél. Pontosan fél perc volt hátra, amikor emberelőnybe kerültünk. Talán túl korán időt kértünk. Grénus G. szinte a kettes helyéről ugrott be, de a somogyiak kapusa hárított. A kipattanót Tauker E. szedte össze, de ahelyett, hogy visszajátszotta volna, lehetetlen szögből a kapusba lőtte. Ezek után az emberhátrányban játszó hazaiak végighozták a pályán a játékszert, és az utolsó pillanatban Áy N. megszerezte a győztes gólt.

Horváth Szimonetta: Szerintem megfelelően kezdtük a mérkőzést, de az öt gólos vezetésünk után történtekkel szemben én is értetlenül állok.

Felvétel a mérkőzésről…