Szekszárdi FGKC – Rinyamenti KC  33-26 (21-13) NB I/B Felnőtt mérkőzés

Remek 11 percet produkálva magabiztos győzelmet arattunk az akaratgyenge somogyiak ellen!

Vezette: Győr Á., Hadas D.   200 néző

Kiállítás: 6 perc, illetve 6 perc.

7m-es: 4/2, illetve 2/2.

Szekszárdi FGKC: Schell G. (kapus) – GRÉNUS G. 3 – FARKAS A. 11 – Tutti K. – TÓTH B. 3 – FEHÉR T. 9/2 – Kónya D. 1
Csere: Szalai Sz. (kapus) – BÍRÓ F. 5 – Bencze D. – Balázs K. 1

Weigel Zita és Kaveczki Edina játékosok, illetve Varga Tibor tecnikai vezető búcsúztatásával kezdődött a program.
Gyenis P. a csütörtöki edzésen bokasérülést szenvedett, így Nagy Sz. után újabb meghatározó ember esett ki egy időre. Hiánya az elején nagyon látszott a védekezésben. Szerencsére az atádiak csak sáncolni próbálták átlövőinket, de ezt Farkas A. és Fehér T. is kíméletlenül átlőtte (12. perc 6-7). Ezután jött a mérkőzés meghatározó 11 perce, 12 lőtt és 1 kapott góllal. Javult a védekezés, Schell G. is védett párat, a megzavarodott ellenfél pedig zsinórban adta el a labdákat. A közben pályára lépő Bíró F., a szélen Grénus G., beállóban Tóth B. is beszállt a gólgyártásba a két átlövőnk mellé. Inditás és lerohanás gólokkal szinte szétziláltuk riválisunkat (23. perc 18-7). Másodszor kért időt Orbán László, szinte a teljes sorát lecserélte. Kicsit könnyedén vettük az utolsó perceket, közelebb jött az ellenfél. Különösen bosszantó volt, hogy a végén az utolsó 10 másodpercet sem tudtunk kivédekezni.
A második félidő megint jól kezdődött (35. perc 24-13). Sajnos a hibáinkat pillanatok alatt büntette a vendégcsapat (39. perc 25-18). A hátralevő időszakban támadásban mindkét oldalon borzasztó sok hiba tarkította a játékot. A védekezésünk jobb volt az ellenfelünkénél, de mivel nem párosult hozzá kapusteljesítmény, így beállt a különbség. Felváltva estek a gólok, az 56. percben Balázs K. szélről lőtte az utolsó gólunkat, erre a fehér-feketék még kettővel válaszoltak.

Horváth Szimonetta: Ennyi hiányzóval most a győzelem volt a legfontosabb, ezt magabiztosan teljesítettük. Még mindig nagyon sok hibával játszottunk, de már voltak biztató teljesítmények. Különösen örülök, hogy akaratban bőven felülmúltuk a mai ellenfelünket.

Felvétel a mérkőzésről…