Szekszárdi Fekete Gólyák KC–Kozármisleny SE 24–26 (11–8) Magyar Kupa, 2. forduló

Állva „halt meg” az FGKC a kupában!

Szekszárd, 350 néző. V.: Budai-Bock, Rácz L.
Szekszárd: SCHELL – Grénus 2, Farkas A. 3, FEHÉR T. 8 (2), Kónya 1, Tutti 4, Tóth B. Csere: Ambrus K., Bíró 5, Bencze 1. Edzők: Horváth Szimonetta, Mészáros Melinda.
Hetesek: 3/2, ill. 6/3.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Megszakadt a Szekszárdi FGKC jó sorozata a nem élvonalbeli csapatok ellen a Magyar Kupában, miután a Kozármisleny ma a második fordulóban 26–24-re nyert a megyeszékhelyen. Kapkodva kezdte mindkét csapat a rangadót. Előbb az FGKC tudott megnyugodni, azonban a baranyaiak készültek a szekszárdiak két beállós játékára, a sánc mögül pedig Víg Vivien kapus olvasta jól a hazai átlövéseket. Szoros első negyedóra után egy beállóra váltott a Szekszárd (Tutti Kata helyett Bíró Fanni jött be), ami négygólos előnyt hozott (10–6).

A nehezen megszerzett előny a második játékrészben gyorsan elolvadt (35. p.: 14–14), de ahogy a NEKA ellen az előző fordulóban, úgy a mislenyiek ellen is meg tudott újulni az FGKC.

A mérkőzés fordulópontja Farkas Anita kiválása volt (az átlövőt három két perces büntetése után állították ki végleg), mert bár sokáig jól tartották magukat a szekszárdiak, az utolsó négy percre kétgólos vendégelőnnyel fordultak a csapatok (22–24), amit végül meg tudott őrizni a Kozármisleny, s bejutott a Magyar Kupa harmadik körébe.

A Szekszárd legközelebb jövő héten szombaton, a bajnokesélyes Szombathelyi KKA otthonában lép pályára az NB I/B-s bajnokság Nyugati csoportja 3. fordulójában.

forrás: www.teol.hu

felvétel a mérkőzésről….