Szekszárdi FGKC – Rinyamenti KC 30-25 (18-9) NBI/B Felnőtt mérkőzés

Vezette: Ónodi E., Őri E.   200 néző

Kiállítás: 8 perc, illetve 8 perc.

7m-es: 6/6, illetve 9/7.

Szekszárdi FGKC: SCHELL(k) – GRÉNUS 4 – WEIGEL 14/6 – Nagy 2 – Gyenis 2 – KAVECZKI 5 – Tauker Eszter
Cs.: Szalai(k) – Tóth 1 – Fehér – Tauker Erika 2 – Kónya

Két hat pontos, a tabellán egymás után álló két csapat – együttesünk a negyedik, míg a vendégek az ötödik helyet foglalták el – rangadójának tűnt a mérkőzés. Nagy örömünkre azonban nem így alakult, jöjjenek a részletek.
Még nem telt két perc, és Weigel Z. két átlövés góljával és egy értékesített büntetőjével már 3-0-ra vezettünk. Zita ellenállhatatlanul játszott a mérkőzésen – 14-szer volt eredményes – pedig nem is játszotta végig a mérkőzést. Nem sokat törődtek a csapatok a védekezéssel, sűrűn zörögtek a hálók (7. perc 7-4). Feljavult a védekezésünk, Schell G. fogta a kötelezőket, így a kihagyott ziccerek ellenére nőtt a különbség (20. perc 12-7). Időt kértünk, és utána Weigel Z. pihenőt kapott, ami pillanatokra egy kis zavart okozott (23. perc 13-9). A félidő utolsó szakaszában sokat hibáztak a vendégek, amit elsősorban Kaveczki E. átlövés góljaival, illetve az általa leosztott, lerohanás utáni passzokból használtunk ki. Schell G. már a második büntetőt hárította. Tetemes előnnyel mehettünk a pihenőre.
Az első félidőben jól játszó Gyenis P. kézsérülése miatt már nem tudott visszajönni a pályára, és ez a védekezésünkben okozott nehézséget. Zita folytatta a gólgyártást, így nem csökkent a különbség (38. perc 23-14). Közelített az ellenfél, de egy rövid kihagyás után hamar visszaállítottuk a differenciát (45. perc 26-17). Még két-két gól született, így fordultunk az utolsó tíz percre (50. perc 28-19). Jött az időkérés, és jöttek a cserék, ami ma nem sült el jól. Hét percig nem találtunk be a somogyiak kapujába, kaptuk a gólokat (57. perc 28-24). Ismét eladtuk a labdát, de az indítást Weigel Z. lekapcsolta, majd támadásban volt eredményes, ezzel végleg eldöntötte a mérkőzést. Az utolsó négy percre visszatért Kaveczki E., aki lőtt még egy gólt. Majd hat másodperccel a vége előtt Kovács D. hetedik értékesített büntetőjével állította be a végeredményt.

Horváth Szimonetta: Kiemelkedő támadójátékunknak és az első félidőben nyújtott védekezésünknek köszönhetően végig vezetni tudtunk, és így biztos győzelmet arattunk egy háromesélyes mérkőzésen.