NEKA – Szekszárdi FGKC 36-23 (19-11) NBI/B Felnőtt mérkőzés

Vezette: Hantos D., Rózsahegyi B.   100 néző

Kiállítás: 8 perc, illetve 8 perc.

7m-es: 4/3, illetve 8/8.

Szekszárdi FGKC: SCHELL(k) – Grénus 3 – Weigel 9/8 – Nagy 2 – Gyenis – Kaveczki – TAUKER ERIKA 6
Cs.: Szalai(k) – Tóth 2 – Kónya 1 – Papp – Tutti – Bíró

A Magyar Kupa találkozóhoz képest teljesen más belső sorral állt fel a hazai csapat. Nálunk Fehér T. hiányzott egyetemi elfoglaltsága miatt. Még nem született gól, amikor Gyenis P. a második támadásunknál esés közben beverte a fejét, és nem is tudott visszatérni a pályára. Sajnos úgy tűnt, hogy a mérkőzés elején az “öltözőben maradtunk”. Nem működött a védekezés, elöl zsinórban adtuk el a labdákat (6. perc 6-0). Próbáltuk rendezni a sorokat, de ez csak a különbség megtartására volt elég (13. perc 10-5). Az ellenfél nyitott védekezésével nem tudtunk mit kezdeni, az átlövőinket folyamatosan lesáncolták, a bejátszásainkat folyamatosan megszerezte az ellenfél, és indult belőle. Schell G. bemutatott egy-két bravúrt, de így is tetemesre nőtt a differencia (23. perc 17-5). Ebben az időszakban a hetek óta sérüléssel bajlódó Weigel Z. sem volt már a pályán, csak a büntetők végrehajtására érkezett vissza. Az utolsó percekben türelmesebben játszottunk, büntetőket harcoltunk ki, amit Zita értékesített. A védekezésünk elsősorban Nagy Sz. keménységének köszönhetően sokat javult, így négy góllal csökkenteni tudtuk a különbséget.
A második félidő három Tauker Erika góllal kezdődött, majd három büntetőt értékesítettünk. Pillanatokra talán úgy tűnt, hogy visszajöttünk a meccsbe (36. perc 22-17). Sajnos ennél közelebb nem tudtunk kerülni, a rossz bejátszásainkat és az eladott labdáinkat büntette az ellenfél. Sokáig felváltva estek a gólok (20. perc 28-22). Az utolsó percekre –  a fáradtság és a cserék miatt – sajnos jelentősen visszaestünk, így a végére egy látványos, légi passzos figura után kialakult a legnagyobb különbség.

Horváth Szimonetta: Az eddigi mérkőzéseken mindig előnyt szereztünk az elején. Ma “megpróbáltunk” hátrányból játszani, kevés sikerrel. A gyenge teljesítményt fokozta a hiányzók és a sérültek jelentős száma.

Felvétel a mérkőzésről