Szekszárdi FGKC – Pilisvörösvári KSK   37-22 (16-9) NBI/B Felnőtt mérkőzés

Javuló játékkal könnyed győzelem a kiesés elkerülésért küzdő Pest megyeiek ellen

Vezette: Fehér V., Répás G.   150 néző

Kiállítás: 2 perc, illetve 12 perc.

7m-es: 7/5, illetve 7/5.

Szekszárdi FGKC: Schell (kapus) 1 – GRÉNUS 4 – FEHÉR 6 – Nagy 8/5 – Gyenis 2 – Kaveczki 1 – TAUKER ERIKA 7
Csere: Szalai (kapus) – Tauker Eszter 1 – Tóth 1 – Bíró – Kónya 1 – Ambrus 2 – TUTTI 3

Kivételesen nem voltunk hátrányban a fizikai paramétereknél. A vendégek átlövő nélkül érkeztek, folyamatosan a vonalon próbáltak eredményesek lenni. Weigel Z. kiválásával – március 4-én műtik a térdét – nálunk is csak beállóba jutott magas ember, mint ahogy a fekete-fehéreknél is. Sok hibával kezdtek a Géber tanítványok, gyorsan előnyt szereztünk (6. perc 4-0). Sajnos ezek után eladott labdák, védekezési hibák jöttek. Különösen Hermann B.-t nem tudtuk tartani, aki ebben a rövid időszakban öt gólt lőtt (18. perc 8-7). Váratlanul az ellenfél kért időt, de mi tudtuk rendezni a sorokat. Feljavult a védekezés, a szerzett labdákból Tauker E. többször volt eredményes. Habár Kaveczki E.-t nem nagyon tudtuk bekapcsolni a játékba – az egész mérkőzésen követő emberfogással őrizték -, de az átlövőink Fehér T. és Nagy Sz. kihasználták a nagyobb területet. Betöréses gólokat lőttek és eredményesen hozták helyzetbe a szélsőket és a beállókat. A pihenőre már komoly előnnyel mehettünk.
A második félidő elején még nagyobb fölénybe kerültünk, alig volt helyzete a vendégeknek.
Grénus G. és Tutti K. jó teljesítménye tovább javította a támadójátékunkat. Ebben az osztályban ritkán alkalmazott 7-6 elleni támadójátékkal is próbálkoztak a látogatók, de kevés sikerrel, hiszen Schell G. lőtt egy egész pályás gólt is. Folyamatosan nőtt a különbség (42. perc 25-11, 47. perc 30-13, 52. perc 34-15). Az utolsó percekben a kezdő sorból már senki sem volt a pályán. Itt is szereztünk még szép találatokat – Ambrus K. két szélső, és Tauker Eszter átlövés gólja kiemelendő -, de az ellenfél csökkentette a különbséget.

Horváth Szimonetta: Az előző találkozóhoz képest sokat javult a teljesítményünk, többen tudtak pozitív időszakokat hozzátenni. Örülünk a győzelemnek, de most sokkal nehezebb mérkőzések jönnek, amihez további javulásra lesz szükség.