Szekszárdi FGKC – Gárdony-Pázmánd NKK U22  46-22 (23-11) Felnőtt mérkőzés

NBII Női Dél-Nyugat
4. forduló

Vezette: Rozina L., Újvári L.  100 néző
Kiállítások: 4 perc, illetve 12 perc + 1 kizárás (3×2 perc Bukovics B.).
Hétméteresek: 9/8, illetve 8/5.

Szekszárdi FGKC: TÓTH I. (kapus) – Dinnyés D. – KAPÁS T. 7 – BOGNÁR ZS. 11(4) – GULYA K. 3 – KAVECZKI E. 10(4) – SZENTES L. 9
Csere: SCHELL G. (kapus) – Nagy A. (kapus) – FARKAS A. 4 – ORBÁN E. 2 – Köbli Á.

Eredmény alakulása:
10. perc 8-4,
23. perc 19-8,
40. perc 31-16,
50. perc 36-20.

A kispadról ma ismét sokan hiányoztak, sérülés vagy betegség miatt. Mezőnyjátékos csak a 4 év után visszatért és a héten kezdett Farkas A., és utólag kért játékengedéllyel két serdülő korú leány foglalt helyet. Ilyen előzményekkel fogadtuk a három forduló után első, 100%-os vendégeket. Kaveczki E.-t az első félidőben végig emberfogással próbálták kivenni a játékból, de a nagyobb területeket főleg Kapás T. átlövésből és betörésből, Szentes L. szélről használta ki. Farkas A. 15 perc játéka alatt négyszer volt eredményes szélről. Az előző meccsen látott kiváló támadójátékot folytattuk, csak sokkal jobb helyzetkihasználással. A védekezésünkben voltak hiányosságok, de a kapuban is komoly pozitív változás történt, így onnan jött a segítség.
A második félidőben az emberfogást feladták a gárdonyiak, ami Kaveczki E.-nak teret nyitott, ezzel Gulya K. szerepe beállóban is megnőtt, illetve a feljavuló Bognár Zs.-val remek támadásokat vezettek és fejeztek be. Az utolsó 10 percben még 10 gólt lőttünk, amiből kettőt a 14 éves Orbán E. szerzett.

Bordán Anna: Mindhárom mérkőzést megnézve sikerült jól feltérképezni a vendégeket, aztán a lányok remekül megoldottak mindent a pályán. Különösen fontos volt, hogy az osztály tavalyi gólkirályát a találkozó legnagyobb részében “levettük a pályáról” (Hargitai D. 4/1). Folytattuk a Hévíz ellen látott lendületes támadásokat, amit ma jó százalékkal be is lőttünk. Tóth I. és Schell G. pedig a kapuban jó arányban fogták az átlövéseket, ami mellé még bravúrok is társultak. Remélem, hogy a hiányzók közül többen már a jövő hétre meggyógyulnak, de utána 3 hét szünet következik, ami a többire is lehetőséget ad. Egyedül Bordán A. esete súlyosabb, aki hónapokra esett ki és csak remélhetjük, hogy ez nem végleges.

felvétel a mérkőzésről…