Siófok KTC KFT U22 – Szekszárdi FGKC   35-28 (17-10) NB II felnőtt mérkőzés

Sajnos a papírforma érvényesült!

Vezette: Bába S., Horváth P.   200 néző
Kiállítás: 10 perc, illetve 14 perc.
Hétméteres: 5/4, illetve 6/5.

Szekszárdi FGKC: Szalai Sz. (kapus) – Kapás T. – Nagy Sz. 7/2 – Tóth B. 2 – Biró F. 6 – Fehér T. 11/3 – Feri D.
Csere: Nagy A. (kapus) – Bencze D. – Ambrus K. 2

A Siófok felnőtt keretéből hatan szerepeltek a hazaiaknál. A 8. percig a játékvezetők két szabályos gólunkba és két ziccerünkbe fújtak bele, majd a reklamáló edzőnket ki is állították. Innentől semmit a bírókról.
Ennek ellenére a félidő közepéig tartottuk az ellenfelet, főleg Biró F. és Nagy Sz. eredményessége révén (16. perc 7-6). A gyorsabb tempót játszó vendéglátók ellen egyre többet hibáztunk – elsősorban átlövésekben -, ebből pedig kíméletlenül leindultak minket. A szünetig komoly előnyt szereztek.
A második félidő elején a rossz átlövések mellé kihagyott ziccerek is társultak, így “tovább nyílt az olló” (45. perc 27-17). Az utolsó negyedórában Fehér T. betörésekből “szórta meg magát”, így kicsit kozmetikázni tudtuk a különbséget.

Tabajdi Ferenc: Gratulálok a hazaiaknak. Ebben a felállításban ez egy erősebb és gyorsabb csapat nálunk. A különbséget is reálisnak érzem, legfeljebb a kialakulásával vannak fenntartásaim.
A mérkőzés legjobbjai mégis a mi szurkolóink voltak, akik mindent megtettek a csapatunkért, akkor is, amikor már semmi esély nem volt. Köszönet nekik.
Szakmailag a legnagyobb problémát jelentette:
– Mivel az ellenfél jóval erősebb falát nem tudtuk megbontani, átlövésekre kényszerültünk, és itt gyengén teljesítettünk (Fehér T. 9/1, Biró F. 9/2, Nagy Sz. 9/3).
– Védekezésben a hármasaink próbálkoztak ütközni, Bencze D. több, Nagy Sz. kevesebb sikerrel. Viszont a kettes védekezésünkben akarati hiányosságokat is észleltem.