Meghívó!

Az MKSZ Elnökségének javaslatára az Amatőr Kézilabda Tanács és a Parasport Albizottság támogatásával, a Magyar Kézilabda Szövetség felhívást tett közzé 2018. december 20-án a megyei szövetségek részére, melyben lehetőséget ajánl az MKSZ önálló szakágaiként jegyzett csörgőlabda, illetve kerekesszékes kézilabda parasportok bemutatására, megismertetésére és népszerűsítésére.

Az országos sorozathoz csatlakozva a Szekszárdi Fekete Gólyák Kézilabda Club csörgőlabda szakosztálya, az MKSZ Parasport Albizottság, a Tolna Megyei Kézilabda Szövetség, a Tolna Megyei Fogyatékosok Sportszövetsége és a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete támogatásával és közreműködésével csörgőlabda bemutatót és érzékenyítő tréninget szervez.

A rendezvény helyszíne: PTE KPVK (Főiskola) étterme és tornaterme
7100 Szekszárd, Rákóczi u. 1. ( az étterem bejárata a Mátyás király utca felől nyílik)

Időpontja: 2019. március 21-én 17 óra.

A rendezvény célja a sportág népszerűsítése és a testmozgás mellett a figyelemfelhívás az esélyegyenlőség és a társadalmi felelősségvállalás fontosságára is. A résztvevők megismerhetik a játék alapszabályait, a bekötött szemmel történő mozgás, tájékozódás és sportolás lehetőségeit.

A csörgőlabda játék szabályait az I. világháborúban látásukat elveszített veterán katonák fejlesztették ki. Hazánkban Budapest, Nyíregyháza, Sárospatak, Eger, Tatabánya, Szombathely, Győr, Pécs, Szekszárd városokban működnek csapatok.

A csörgőlabda bemutatón a Magyar Férfi Csörgőlabda Válogatott és a Szekszárdi Fekete Gólyák KC csörgőlabda csapata vesz részt.
A rendezvényhez kapcsolódóan bemutatásra kerülnek és ki is próbálhatják a résztvevők a látássérült emberek különböző gyógyászati segédeszközeit, mint például a beszélő vérnyomásmérő, színfelismerő, beszélő mérleg, pontírásra vonatkozó eszközöket.

Program:

17:00   Gyülekező a PTE KPVK (Főiskola) éttermében

17:10   Megnyitó: a rendezvényt Bay Attila, a Szekszárdi Fekete Gólyák Kézilabda Club elnöke nyitja meg

17:20   Pintér Zsolt csörgőlabda játékosunk gitár előadása

17:30   A Sport36 – Sportfelszerelés nagykereskedelem képviseletében Bódis Tamás kereskedelmi vezető átadja egyesületünk csörgőlabda csapatának új felszerelését

17:40  Előadások, érzékenyítő tréningek a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete bemutatásában

18:30  Csörgőlabda bemutató és mérkőzés a magyar férfi csörgőlabda válogatott részvételével a tornateremben
(Az érdeklődők, sorstársak kipróbálhatják a csörgőlabdát, megismerhetik a sportágat)

19:30  Kötetlen beszélgetés

Szeretettel hívunk és várunk minden sorstársat, segítőt, érdeklődőt.

Szekszárd, 2019.03.08.

Bay Attila a Szekszárdi Fekete Gólyák KC elnöke