A Fekete Gólyák és a csörgőlabda sport

A Szekszárdi Fekete Gólyák Kézilabda Club és a Tolna Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény szekszárdi Szivárvány Általános Iskola Tagintézménye szivacskézilabda és csörgőlabda bemutatót tart ez egyesület játékosai és az iskola tanulói részvételével 2017. 06. 13-án 14 órakor. A közös sportolásra a Bezerédj utca 11-17. szám alatt található intézmény tornatermében kerül sor.
Az egyesület és az iskola vezetősége közös célként tűzte ki, hogy integráló foglalkozással, a fogyatékkal élők körében megismertesse, illetve az ép gyereknek is bemutathassa a sportágat.

A sport toleranciára nevel, a szabadidő hasznos eltöltését, közös élményeket kínál épeknek és fogyatékkal élőknek egyaránt.
A társadalmi szerepvállalás erősítése érdekében mindkét fél fontosnak tartja, hogy szélesítse a csörgőlabda csapatsport hazai ismertségét, valamint biztosítsák a sérült gyerekek sportolási lehetőségét.
A bemutató színvonalát emeli, hogy a pécsi PTE-PEAC Goalball Team csörgőlabda csapata ad ízelítőt a sportág szépségeiről, az együttes 2016-ban az országos második ligában a bajnoki címet szerezte meg.
A Magyar Kézilabda Szövetség Parasport Albizottsága támogatásával, illetve a PTE-PEAC közreműködésével szeretnénk a parasport új bázisát megteremteni Szekszárdon.

A kézilabda paralimpiai megfelelőjének tekinthető a csörgő labda.
A nemzetközi sikereken kívül a magyar bajnokság színvonala és az elért eredmények alapján kijelenthetjük, hogy ennek a sportágnak is fontos szerepe van a hazai sportéletben.
A csörgőlabdát kétszer három játékosból álló csapatok játsszák, legfeljebb három cserejátékossal. A cél, hogy a csapatok gólt gurítsanak az ellenfélnek. A pálya mérete 9 x 18 méter, a kapuk kilenc méter szélesek. A labdában csörgők találhatóak, hogy hallható legyen, merre gurították a játékszert. A pályán leragasztott, kitapintható vonalak segítik a játékosokat a tájékozódásban. A mérkőzésen különböző mértékben látássérült játékosok is részt vehetnek, szemüket ugyanis eltakarják, így teremtve egyenlő feltételeket.Vannak külön női és férfi csapatok is, de előfordul, hogy vegyesen lépnek pályára.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!