VKL SE Győr – Szekszárdi FGKC 15-37 (7-20) NB1/B Felnőtt mérkőzés

Vezette: Ónodi, Őri   50 néző

Kiállítás: 6 perc, illetve 4 perc.

7m-es: 2/1, illetve 5/4.

Szekszárdi FGKC: SCHELL(k) – GRÉNUS 5 – WEIGEL 4 – NAGY 7/4 – Gyenis 2 – Kaveczki 1 – Tauker Eszter 2
Cs: SZALAI(k) – Tóth 3 – Fehér 2 – Tutti 1 – TAUKER ERIKA 7 – Papp 1 – Kónya 2

Határozott védekezéssel kezdtük a mérkőzést, utána gyors támadásokból voltunk eredményesek. Az ellenfél gyenge átlövéseit Schell G. könnyedén hárította, és ha néha túljutottak a védőinken, ziccerben sem tudtak túljárni az eszén (8. perc 0-8).

Gyakorlatilag eldőlt a találkozó. A 10. percben egy szerencsésen kipattanó labdából volt eredményes a hazai gárda. Folyamatosan nőtt a különbség, pedig Gyenis P. megsérült, Kaveczki E. pedig már nem került pályára, mivel lázasan vállalta a játékot (20. perc 3-14). Weigel Z. kiállítása alatt közelítettek a sárga-feketék (22. perc 6-14). A félidő végéig tetemesre növeltük a különbséget. Sajnos még ide tartozik, hogy az utolsó percekben Tauker Eszter is térdsérülést szenvedett.
A második játékrész elején visszavettünk a tempóból, és feljavult a házigazdák jobb átlövője (5 gól), így stagnált a különbség (47. perc 14-28). Mindenki játéklehetőséget kapott, és minden mezőnyjátékos gólt is lőtt. A fáradó hazaiak ellen a végére a jól védő Szalai Sz., és az indításgólokat szerző Tauker Erika vezényletével kiütéses győzelmet arattunk.

Horváth Szimonetta: A mérkőzés elején már nagy előnyre tudtunk szert tenni, ami eldöntötte a találkozót. Örülök, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni.

Felvétel a mérkőzésről: