Vasas SC – Szekszárdi FGKC 20-14 (10-6) Felnőtt mérkőzés

kép forrása: vasassc.hu  fotó: Doba István

Ütközet volt, a csatát elvesztettük!

Vezette: Herczeg, Südi   500 néző

Szekszárdi FGKC: SCHELL(k) – Grénus 2 – Fauszt 3 – Weigel 1/1 – Tóth 1 – Vasas 5 – Reisch 2
Cs: Gulya – Nagy – Csajkó

7 m-s: 5/5 illetve 2/1.       Kiállítás: 8 perc, illetve 10 perc.

Sok néző előtt, remek hangulatban kezdődött a bajnokság rangadója. Weigel Z. rossz átlövésével és kihagyott büntetőjével kezdtünk, míg nálunk becsorgott egy labda. Fauszt É. egyenlített, de a kapkodás miatt az elszórt labdákból megint hátrányba kerültünk (8.perc 3-1). A 13.percre kiegyenlítettünk ( 4-4) és emberelőnybe is kerültünk. Kimaradt ziccerek, egy mélázás védekezésben, egy balszerencsés kipattanó után vezet a Vasas (17.perc 6-4). Remekül védekezünk, de nem tudunk túljárni a kapusuk eszén (26.perc 6-5). Sajnos a következő 3 perc meghatározta a mérkőzés végeredményét. Hibát hibára halmoztunk, elöl-hátul egyaránt (29.perc 10-5). A játékrész végéig még egyszer betaláltunk.
A nyitott védekezésünk nehézséget okozott ellenfelünknek. Többször két gólra közelítettünk, de ekkor mindig jött egy buta hiba, vagy a vendéglátók parádézó kapusa (38.perc 11-9, 48.perc 13-11). A játékvezetők is kisegítették a helyzetbe is alig kerülő piros-kékeket a kiállítások egyoldalú megítélésével. Habár 5 perccel a vége előtt is szoros volt az eredmény (17-14), látszott, hogy belefáradtunk az eredménytelen üldözésbe és a végére elfogytunk. A hazai csapat ezt kihasználva növelte a különbséget.

Tabajdi Ferenc: Azokban a mutatókban, ahol jól teljesítettünk, tudott főleg fölénk nőni az ellenfelünk. Koncentráltunk, de egy két figyelmi hiba történt, ellenben nekünk minden gólért keményen küzdenünk kellett. Akartunk, de valahogy ebben is fölénk nőttek. Jól védekeztünk, de ők ezt még hatékonyabban tették. A Gabi jól védett, de ott egész extra kapusteljesítmény volt. Meghatározó volt még, hogy irányító poszton ma próbálkozhattam bárkivel, nem ment a játék. A 17 db. eladott labda, technikai hiba és a 6 kihagyott ziccer sem könnyítette a dolgunkat, de itt a fővárosiak is sokat hibáztak.

arrow-up