U11-es együttes háza tájáról

A hetedik helyen végzett a Szekszárdi Fekete Gólyák KC kézilabda csapata az U11-es bajnokság országos döntőjében.

A Gulya Krisztina, Mészáros Melinda és Rácz Adrián trénerhármas által irányított lányok hibátlan teljesítménnyel nyerték a regionális bajnokságot, majd sikerrel vívták meg az országos elődöntőt is. Már a nyolc csapatos országos fináléba jutás is nagy teljesítmény a szekszárdi együttestől, ők azonban nem szerettek volna ennyivel megelégedni…

A Bognár Zsanett, Fejős Adrienn, Nagy Alexandra, Palkó Viktória, Szücs Edina (Babits iskola), Bordán Alexandra, Ferger Viktória (Garay iskola), Kocsis Anita, Kocsis Luca, Szolnoki Nóra (Dienes iskola), Pál Fanni, Réz Réka, Sipos Kata (Baka iskola) és Szücs Réka (Gyakorló iskola) alkotta csapatra három nap alatt öt mérkőzés várt. A csoportküzdelmek során mindjárt két nehéz ellenféllel találkoztak, s bár mind a későbbi bajnok Kozármisleny, mind a bronzérmes Ferencváros ellen nagyot küzdöttek, a riválisok érvényesítették a papírformát.

A Miskolc elleni találkozót a nem megfelelő hozzáállás miatt bukták el a szekszárdiak, s így a keresztjáték során a fizikai fölényben lévő Tápiószelét kapták ellenfélül. Rácz Adrián vezetőedző együttese egészen a 35. percig vezetett, ám a hajrát a rivális bírta jobban. A helyosztón a szekszárdiak ismét a miskolciakkal néztek farkasszemet, s ezúttal jobban koncentrálva megszerezték a 7. helyet. Az FGKC legjobbjának a védekezésben és támadásban egyaránt jó teljesítményt nyújtó Kocsis Anitát választották.

SZV.

arrow-up