Téli kupa, eredmények

A Szekszárdi Fekete Gólyák KC felnőtt- és serdülőcsapata is itthon tartotta a serleget a hazai rendezésű Téli Kupán.

Jól sikerült az első felkészülési mérkőzése, mérkőzései a Szekszárdnak, amely az ugyancsak az NB II Dél-nyugat csoportjában szereplő Marcalit és PEAC-ot is magabiztosan győzte le. A másodosztályban szereplő serdülőcsapat is veretlenül zárta a tornát, Borbándi István lányai az azonos csoportban szereplő pécsi PSN-t és az Angyalföldi Sportiskolát előzték meg.

“Első edzőmeccseknek megfeleltek ezek a találkozók. Vétettünk hibákat, de sikerült azokat a szituációkat megoldanunk, amikre készültünk. Védekezésben és támadásban is voltak jó időszakaink, ami biztató a tavaszt illetően – mondta Tabajdi Ferenc, a felnőttcsapat vezetőedzője. – Reisch Gabriellával a továbbiaknak nem számolhatok, Fehér Tímea pedig az első meccsen megsérült. Szerencsére nem komoly a baj, de fontos láncszeme a csapatnak, ezért nem akartuk kockáztatni a játékát. Mindkét mérkőzésen korán kialakult egy nagyobb különbség, ami rányomta bélyegét a találkozóra. A Marcali tartalékosan érkezett, a különbség ennek is betudható, de van ennyi a két csapat között. A Pécs nem számíthatott keresztszalag-szakadás miatt Gyenis Patríciára, a baranyiak ellen Bíró Fanni tizenegy akciógólja önmagáért beszél.”

A szekszárdi gárdák vasárnap Pécsett szerepelnek felkészülési tornán. A felnőttek a PEAC mellett a horvát Pélmonostor csapatával mérkőznek meg, a serdülők a házigazda mellett a Komlóval mérik össze erejüket.

Tabajdi Ferenc együttese számára az NB II-es bajnokság jövő vasárnap a sereghajtó nagykanizsai Tungsram SE elleni hazai mérkőzéssel folytatódik (16 óra). A Fekete Gólyák a második helyről várja a tavaszi szezont.

Téli Kupa, eredmények:

Felnőttek:
Szekszárdi Fekete Gólyák KC-Marcali VSzSE 39-18 (16-9). Legjobb szekszárdi dobók: Nagy Sz. 12, Kapás, Feri D., Ambrus K. 5-5.
Szekszárdi FGKC-PTE-PEAC 33-24 (20-11). Ld.: Biró F. 11, Nagy Sz. 10, Kapás, Bencze D. 4-4.

Serdülők:
Szekszárdi FGKC-PSN Zrt. 26-25 (15-11). Ld.: Bordán 8, Karé 5, Baksai, Szabó Cs. 3-3.
Szekszárdi FGKC-Angyalföldi SI 26-22 (12-10). Ld.: Bordán 10, Szentes 5, Badacsonyi 4.

Mindkét korosztályban három-három különdíjat osztottak ki.
A felnőtteknél a gólkirálynő Nagy Szilvia lett, a legjobb kapusnak a szintén szekszárdi Kutasi Sárát választották, míg a legjobb játékos a pécsi Horváth Virginia lett.
A serdülőknél is két különdíj maradt itthon: a legjobb kapusnak járó címet Nagy Alexandra érdemelte ki, a gólkirálynő Bordán Alexandra lett, míg a legjobb mezőnyjátékosnak a pécsi Kaáli-Nagy Villő Jankát szavazták meg.

Forrás: teol.hu