Szekszárdi kézilabda siker a XII. Szenior Női Magyar Bajnokságon

 

Hétfőn fejeződtek be Érden a XII. szenior női kézilabda nemzeti bajnokság küzdelmei, ahol városunk csapata, a szekszárdi Fekete Gólyák Kézilabda Club szeniorjai bronzéremmel távoztak a +33-as korosztályban.

Május elsején, hétfőn ért véget a XII. Szenior Kézilabda Nemzeti Bajnokság, amely szekszárdi sikereket is tartogatott. A csupán 3 hónapja összeállt FGKC szenior játékosok az első országos megmérettetésükön a dobogó 3. fokára értek fel küzdelmes mérkőzéseket követően, igy a klub az utánpótlás és felnőtt sikerek után már szenior trófeával is büszkélkedhet.

Amint azt Taksonyi Rita, a csapat vezetője elmondta, a jelenlegi játékoskeret nagyon változó, jelenleg 33 éves a legfiatalabb tag, míg 49 éves a rangidős, a csapat átlagéletkora 39 év. A keretben vannak ma is aktív megyei szinten játszó kézilabdázók, de többen már nem sportolnak egyesületi színekben, őket a kézilabda iránti szeretet hozta vissza a pályára és remekül megállták a helyüket. Mivel a FGKC szenior csapatának a jövőre nézve mind hazai, mind nemzetközi szinten komoly tervei vannak, továbbra is nagy szeretettel várnak minden Tolna megyei egykori vagy jelenlegi kézilabda játékost, aki betöltötte a 33. életévét és szívesen indulna magas színvonalú, ugyanakkor rendkívül jó hangulatú tornákon.

A XII. Szenior Kézilabda Nemzeti Bajnokságon bronzérmet nyert Fekete Gólyák Kézilabda Club Senior játékosai: Bognárné Schell Gabriella, Taksonyi Rita, Fekete Eszter, Lehőcz Szilvia, Mizsák Dominika, Orbán Renáta, Tolnainé Sipos Krisztina, Mayer Mária, Varga Edit, Mihalovics Ágnes, Sipos Edina, Bábik Erika, Harkai Hilda, Magyari Tímea, Rózsa Annamária, Szávuly Izabella, Szucsánszki Judit.