Szekszárdi FGKC – Szombathelyi Haladás  24-21 (14-9) NB I/B felnőtt mérkőzés

A legfontosabb a győzelem, de kár volt az utolsó percekért.

Vezette: Hornyik Zs., Zörgő R.   200 néző

Kiállítás: 16 perc, illetve 18 perc + 2 piros lap (3×2 perc Gősi L., illetve Tutti K.)

7m-es: 5/4, illetve 6/4.

Szekszárdi FGKC: SCHELL G. (kapus) – Kónya D. 2 – Farkas A. 3 – NAGY SZ. 8/3 – Gyenis P. 3 – FEHÉR T. 7/1 – REISCH G. 1
Csere: Szalai Sz. (kapus) – Tóth B. – Bíró F. – Balázs K. – Ambrus K. – Kocsis A. – Sárecz A. – Feri D.

A héten az együttest cserbenhagyó, eltávozó Grénus G. helyére visszaigazoltuk a csapat régi játékosát, Reisch G.-t. Hat hét után visszatért a pályára Gyenis P. is. A védekezésünk erősödött velük, az első félidőben belülről alig kaptunk gólt. Remekül kezdtünk, Fehér T. és Nagy Sz. góljaival előnyt szereztünk (8. perc 5-1). Sajnos az ellenfél balszélsőjével nem bírtunk, a rossz szögeket is magabiztosan értékesítette (19. perc 9-7). A félidő végére Kónya D. védekezése is javult, Schell G. is védett egy-két lövést, így 5 gólos előnnyel fordultunk.
A második szakasz óriási küzdelemmel folytatódott. Az első félidő legjobbját, Nagy Sz.-t emberfogással vették ki a játékból, de Fehér T. remek átlövés gólokat szerzett, és többször megtalálta a beállós Gyenis P.-t. Csak minimálisan nőtt a hiba védekezésben (49. perc 22-14). Farkas A. lőtt egy óriási átlövés gólt, de sajnos többször eladta a labdát, amiből már többször nem tudtunk visszaérni. Ezekben a percekben Schell G. fogott két “százas ziccert”, egyet pedig fölé lőttek. Így alig csökkent a különbség (57. perc 24-17). Sajnos a végét nem bírtuk, de ehhez hozzájárultak a játékvezetők is, akik az utolsó percekben 5 technikai hibát fújtak nekünk, volt, hogy jogosan, de többször ok nélkül.

Tabajdi Ferenc: Az látszik, hogy nem vagyunk bombaformában, de nagyon fegyelmezetten és óriási koncentrációval, akarattal játszottunk és főleg védekeztünk a mérkőzés legnagyobb részében. Sajnos a végére elfáradtunk és szétestünk. Ezen van még mit javítani. Az viszont bíztató, hogy ezen a fontos találkozón egy pillanatig sem hagytuk az ellenfelet reálisan bizakodni a győzelemben.

felvétel a mérkőzésről…

[poll id=”8″]