Szekszárdi FGKC – Szentendrei NKE 33-25 (12-15) Felnőtt mérkőzés

Teljesen ellentétes félidők.

Vezette: Kiu G., Kiu T.   150 néző

Szekszárdi FGKC: Pálinkás(k) – GRÉNUS 3 – WEIGEL 9/5 – GINDELI 9 – GYENIS 1 – Nick 7 – Tauker Erika Cs: Tancz(k) – Fehér 1 – TAUKER ESZTER 1 – Nagy 2 – Csajkó – Tóth

7 m-es: 5/5, illetve 8/8.       Kiállítás: 10 perc, illetve 12 perc.

Látszott, hogy a dunaújvárosiak egy hónapja nem edzettek velünk, és a vendégek egyedi támadójátéka elleni védekezést sem tudtuk gyakorolni. Ráadásul borzasztó lagymatagon, puhány védekezéssel és körülményes támadásvezetéssel kezdtük a mérkőzést. Ennek ellenére Gindeli beállós, és Nick átlövés góljaival tartottuk az eredményt (15. perc 6-6). Jöttek a technikai hibák és az eladott labdák. A szélsőink sem a posztjukról, sem ziccerből nem tudtak eredményesek lenni. Hozzátette a magáét a játékvezetői páros, akik nem azonos szinten kezelték az együtteseket. Kétszer is négy góllal vezetett a vendéggárda (21. perc 6-10, 29. perc 10-14). Kétszer voltunk eredményesek, majd ismét egy jogtalan büntető, így mínusz hárommal mentünk pihenni. Teljesen más szemléletű csapat kezdett a második félidőben. A görcsös akarás hibákat szült, ennek ellenére utolértük a szentendreieket (41. perc 18-18). Majd Weigel átlövés góljával először vezettünk. Az utolsó negyedre visszajött – az elején védekezésben teljesen passzív – Nick, akinek vezérletével egy 7-0-s etapot teljesítve a mérkőzés legnagyobb különbsége alakult ki (55. perc 29-20). A záró percekben felváltva estek a találatok, a védekezés, mint esemény teljesen megszűnt.

Tabajdi Ferenc: Valószínűleg több embert megsértenék, ha őszintén elmondanám arról a véleményem, hogy hogyan kezdtük el a mérkőzést. Utána próbáltunk felpörögni, de itt jöttek az óriási hibák. A női csapatoknál a váltás nehezebben megy, ráadásul nagyon fiatal az átlagéletkor. A második félidőben, ahogy átestünk a holtponton, már nem volt kérdéses az eredmény. Bár azt el kell ismernem, hogy a rövidebb kispaddal rendelkező vendégek meghatározó játékosai elfáradtak a végére.