Szekszárdi FGKC – Swietelsky-Szombathelyi KKA   29-28 (18-12) NBI/B Felnőtt mérkőzés

Bravúros győzelem az egyik bajnokesélyes ellen!

Vezette: Ónodi E., Őri E.   150 néző
Kiállítás: 4 perc, illetve 6 perc.
7m-es: 6/6, illetve 4/3.

Szekszárdi FGKC: Schell (kapus) – KÓNYA 2 – TÓTH 5 – NAGY 8/6 – Gyenis 2 – KAVECZKI 5 – TAUKER ERIKA 6
Csere: Tutti 1 – Tauker Eszter – Fehér

Nem a legjobb előjelekkel készültünk a mérkőzésre. A héten műtött Weigel Z. mellett az előző fordulóban vállsérülést szenvedett Grénus G. sem tudta vállalni a játékot. Ráadásul egy komoly játékerőt képviselő csapattal játszottunk, akik csak a listavezető Mosonmagyaróvártól kaptak ki egy góllal.
Óriási iramban kezdődött a találkozó, a csapatok keveset törődtek a védekezéssel (2. perc 2-3, majd 5. perc 4-5). Pontatlanabbá váltak a fehér-feketék, nálunk Kaveczki E. sorozatban adta a gólpasszokat, amiket a beállósaink kiválóan használtak ki, vagy büntetőket szereztek. Nagy Sz. mindegyiket nagy biztonsággal értékesítette (14. perc 12-7). Az első félidőben kétszer is időt kért a vasiak edzője. Talán ennek is a hatására zártabb lett a vendégek védekezése, csökkent a találatok száma. Tauker Erika lőtt kettő szélső, majd egy indításgólt. Remek Nagy Sz. átlövés és ismét egy értékesített büntető, majd a legvégén egy Kaveczki E. ziccergól. Így a félidő végére kialakult az addigi legnagyobb különbség.

Tauker Erika szélső góljával kezdődött a második játékrész, de az ellenfélnél a pályára kerülő Ivanics D. vezérletével megkezdődött a felzárkózás. Az eladott labdáink, az abból való indulások, illetve a gyenge védekezésünk teljesen kiszolgáltatott helyzetbe hozta kapusunkat (41. perc 21-19, majd 43. perc 22-21). Nagy Sz. értékesített egy újabb büntetőt, majd Tauker Erika lőtt egy indulásgólt. Schell G. büntetőt hárított. De ez csak fellángolás volt, előbb egyenlített a vendégcsapat, majd kétgólos előnyt szerzett (54. perc 25-27). Gyenis P. gyönyörűen forgatta be az emberét, két perc és büntető. Nagy Sz. keze most sem remegett meg (26-27). Az ellenfél hibázik, támadunk, de eladjuk a labdát. Mayer M. indulás ziccerét Schell G. bravúrosan hárítja. Ismét egy eladott labda és emberhátrányba kerülünk. Gabi védi az átlövést, majd a szélre kihúzódó Tutti K. az elbambuló szélső mellett befut. Kónya D. remekül veszi észre, helyzetbe hozza, egyenlítünk (58. perc 27-27). Hosszan támadnak a vendégek, jól védekezünk.
Már az utolsó percben járunk, amikor passzívnál lekésünk az átlövőről, de az utolsó szakaszra feljavult Schell G. ezt is hárítja. Lassítjuk a támadást, 17 sec. van hátra, amikor időt kérünk. Két keresztpassz után Majer M. megpróbál egy labdaszerzést, de Nagy Sz. egy gondolattal gyorsabb volt, így a jobb szélen egyedül maradt Kónya D.-hoz passzol. Dóri szélről, egy belőtt és kettő kihagyott helyzet után a legfontosabbat a kapus lába mellé lőve értékesíti. VÉGE! NYERTÜNK!

Horváth Szimonetta: Inkább csak álmodoztunk erről a győzelemről, nem tűnt reálisnak a mai helyzetünkben. Ma a lányok kisebb csodát tettek. Az első félidőben kiemelkedően kézilabdáztunk, az utolsó percekben pedig a szívünk volt a helyén.