Szekszárdi FGKC – Siófok KC-Galerius Fürdő 20-32 (8-12) Magyar Kupa mérkőzés

Világbajnokot, német és magyar válogatottakat is láthattunk az ellenfélnél.

Vezette: Horváth, Simó 300 néző

Szekszárdi FGKC: Mészáros(k) – Grénus – FARKAS 2 – Nagy 1 – TÓTH 4 – VASAS 7/3 – Reisch 3 Cs: Schell(k) – Horváth 1 – Lengyelfalusy 1 – CSAJKÓ 1 – Kónya

7m-s: 4/3, illetve 2/2. Kiállítás: 4 perc, illetve 10 perc.

Már a bemutatásnál látszott, hogy óriási magassági,- és súlyhátrányban van együttesünk.
Ennek ellenére két parádés átlövés góllal szereztünk kétszer is vezetést, amit a vendégek gyorsan egalizáltak (3.perc 2-2). A keményen védekező Balaton partiak szélső,- és átlövés gólokkal előnyt szereztek (12.perc 3-6). A remekül küzdő, a siófokiakat teljes erőbedobásra késztető csapatunk az ellenfél hibáit kihasználva kiegyenlített (19.perc 6-6). Pedig ebben az időszakban még büntetőt is hibáztunk. Egy kiállításunkat kihasználva két gólt lőtt ellenfelünk. Majd egy remek Vasas – Reisch akció végén ismét egy gólra felzárkóztunk (24.perc 7-8). Sajnos a végén a fáradtság kis holtpontot eredményezett, így a vendégek 4 gólos előnnyel mehettek pihenni.

A második félidő első harmadában ismét jól kézilabdáztunk. Több kihagyott szélső helyzet miatt mégis nőtt a különbség (42.perc 13-19). A visszalévő időszakban a hosszú kispaddal és minőségi cserékkel rendelkező vendégek többször lerohanták fáradó lányainkat. A Siófok cseréi között négy olyan játékos is pályára lépett, akik kettős játékengedéllyel szerepelve NB-I-B-s csapatok meghatározó emberei. A tavaly még nálunk játszó Fauszt Évi (5 gól) az ellenfél második legeredményesebb játékosa lett.

Tabajdi Ferenc: A Kriszta sérülésével csapatunk és a védekezésünk oszlopát veszítettük el. Kiesése miatt a múlt heti edző,- és a mai kupamérkőzést is arra használtuk fel, hogy megnézzük, milyen rejtett értékeket tudunk még előcsalogatni a repertoárból. A komoly fizikai hátrányban levő csapatom nagy koncentrációval, nagy akarattal küzdve, sokáig remekül helyt állt. Az, hogy nem bírjuk végig, előre borítékolható volt. Talán az utolsó 3-4 percet sajnálom egy kicsit, mert ott benne volt, hogy 10-n belül maradunk.
Kívánok a mai ellenfelünknek a bajnokságban, a nemzetközi,- és a hazai kupában sikeres szereplést. Mivel három volt szekszárdi játékos is szerepel a csapatban, fokozottan figyeljük az eredményeiket és szurkolunk nekik.

arrow-up