Szekszárdi FGKC – Rinyamenti KC SE Nagyatád  38-19 (18-8) Felnőtt mérkőzés

NBII Női Dél-Nyugat
6. forduló

Vezette: Erdélyi M., Kertész B.  150 néző
Kiállítások: 6 perc, illetve 16 perc (ebből 3×2 perc = piros lap, Tratnyek B.)
Hétméteresek: 8/7, illetve 3/1.

Szekszárdi FGKC: TÓTH I. (kapus) – Farkas A. 2 – KAPÁS T. 7 – Bognár Zs. 5(1) – GULYA K. 5 – KAVECZKI E. 16(6) – Szentes L. 1
Csere: SCHELL G. (kapus) – Nagy A. (kapus) – Dinnyés D. – Orbán E. – Pataki N. 1 – Bucskó G. – Baksai B. 1

Eredmény alakulása:
5. perc 5-1,
19. perc 10-7,
49. perc 26-16,
54. perc 31-16.

Lendületes támadásokkal, jó védekezéssel kezdtük el a mérkőzést. Lerohanásból lőttük a gólokat. A felállt fal elleni támadásban Kaveczki E. adta a fazont, Gulya K. beállóból volt eredményes. A többiek sokat hibáztak, így nem nőtt a különbség. Az utolsó harmadban beindult a henger, egy 8-1-es szakasszal komoly előnyt szereztünk.
A második félidő nagyobb részében folytatódott a lendületes játék, de sorban hagytuk ki a ziccereket. Előbb Tóth I., majd Schell G. védéseinek volt köszönhető, hogy nem csökkent a különbség. Egy időkérés rendet rakott a fejekben, így 12-3-ra nyertük az utolsó szakaszt. Pedig ebben az időszakban a fiataljaink is mind szóhoz jutottak.

Bordán Anna: Szinte maximálisan bejöttek az elképzeléseink, a két átlövőjüket teljesen levettük a pályáról, a beállósaik sem okoztak nagyobb problémát. A vendégek szűk kerete miatt a félidők végjátékait nagy különbséggel hoztuk. Kaveczki E. ismét kiemelkedően teljesített, de többen is jól játszottak. De még mindig van lehetőség arra, hogy fejlődjünk, hiszen voltak gyenge pontjaink is, különösen a ziccerek értékesítése okozott ma komoly nehézséget. Azzal is tisztában vagyunk, hogy jönnek az utánpótlás csapatok elleni mérkőzések, ahol nem tudjuk csak “tempóból” megoldani. Ráadásul ezek az együttesek bővebb keretekkel dolgoznak. Ma örüljünk a remek győzelemnek, hétfőtől pedig készülünk a következő feladatokra.
Nem lehet említés nélkül hagyni, hogy szurkolóink parádés, évek óta nem tapasztalt hangulatot teremtettek. Köszönjük!

felvétel a mérkőzésről…