Szekszárdi FGKC – Rinyamenti KC 38-25 (18-13) felnőtt mérkőzés

 Remek támadójáték, kissé javuló védekezés!

Vezette: Balog2014-11-16 16.16.06h, Tóth   250 néző

Szekszárdi FGKC: Schell(k) – GRÉNUS 7 – FARKAS 4 – Urfi 1 – Nagy – VASAS 12/7 – REISCH 6 Cs: Mészáros(k) – HORVÁTH 6 – Csajkó 1 – Tóth 1

7m-s: 7/7, illetve 4/2.       Kiállítás: 4 perc, illetve 12 perc + 1 piros lap (3×2 perc, Schneider)

A nagyatádiak kis meglepetést okoztak az összeállításukkal. Kilenc hónappal gyermeke születése után visszatért a pályára Schmidt E., aki 5 góllal bizonyította, hogy nagy erőssége lesz csapatának. Mondhatjuk, hogy a fiatal anyukák napja volt a tegnapi, hiszen nálunk Horváth Sz. -Hanna 10 hónapos – játszott remekül.

Lendületes támadásokkal kétszer is két gólos előnyt szereztünk, de az ellenfél mindig egalizált (8.perc 5-5). A vendégek folyamatosan késésben lévő védői a két kezes lökésekért több kiállítást is kaptak. Az emberelőnyöket támadásban kitudtuk használni, de a figyelmetlen védekezés és a halovány kapusteljesítmény miatt nehezen nőtt a különbség (17.perc 11-10). A játékvezető hölgyek is megunhatták, hogy nem érünk semmit az előnyökkel, mert az említett lökéseket kezdték ítélet nélkül hagyni. A somogyiak fáradó, eddig hibátlanul teljesítő átlövői egyre többször lőttek kapu mellé vagy fölé. Horváth Sz. beállásával a támadásaink tovább javultak, így öt gólos hazai előnnyel mehettek pihenni a csapatok.               A második félidő elején a bajnokság góllövő listáját vezető Nagy R.-val gyűlt meg a bajunk. A balkezes átlövő – a másik oldalon játszva – több emberünknek is megoldhatatlan feladatot jelentett (40.perc 25-19). Védekezést váltottunk, 5-1-ről áttértünk zavaró emberfogásra. Vasas E. – ha nem is kísérte mindenhova az ellenfél legjobbját – csak vele foglalkozott a veszélyes területeken. Teljesen kik2014-11-16 16.25.16apcsolta emberét, míg a többiek mögötte, a védekezésben sokat javulva megoldották a feladatokat. Az elfáradó vendégcsapat szinte alig jutott helyzethez, így komolyan nőtt a különbség (57.perc 38-22). Az utolsó percekben három technikai hibának köszönhetően, kissé kozmetikázta az eredményt az ellenfél.

Több kimagasló teljesítmény is volt ma csapatban. Vasas E. végig vezéregyéniség volt, szélsőink – Grénus G. és Reisch G. – remekeltek (14 lövés/13 gól). Horváth Sz. hibátlan lövőteljesítménye mellett gólpasszokkal is jeleskedett, a második félidőre Farkas A. játéka is feljavult.

Tabajdi Ferenc: Szinte kopírozhatnám az előző heti mondataimat. Voltak extra teljesítmények, kicsit javult a védekezés, de még van bőven hová javulni.

arrow-up