Szekszárdi FGKC – Rinyamenti KC 29-21 (15-14) Felnőtt mérkőzés

A végét jobban bírtuk, jutalma két pont!

Vezette: Böhm, Tóth   150 néző

Szekszárdi FGKC: Pálinkás(k) – GRÉNUS 3 – Fehér 5 – WEIGEL 15/8 – Gyenis 1 – Nagy – TAUKER ERIKA 4 Cs.: TANCZ(k) – Tóth – Kónya – Csajkó 1

7 m-es: 8/8, illetve 9/6.       Kiállítás: 10 perc, illetve 14 perc.

Reméltük, hogy a remek szentendrei győzelem önbizalmat adott a lányoknak. Sajnos ebből nem sok látszott. A védekezésünk nem volt megfelelő éles, gyenge volt a kapusteljesítmény. Támadásban a meghatározó emberek zöme gyengén játszott. A kispadról bejövők sem tudtak sokat hozzátenni. A nagy lelkesedéssel küzdő atádiak végig versenyben voltak velünk. Egy gólnál nagyobb különbség összesen egyszer volt a félidőben. A sok negatív jelenség ellenére mégis vezettünk, ez első sorban Weigel Zitának volt köszönhető. Csapatkapitányunk a “hátán cipelte” a csapatot, néha a két szélsőnk tudott besegíteni. Kilencet „vállalt” a félidőben lőtt tizenöt gólunkból. A második félidő még rosszabbul kezdődött. Hibák hibák hátán (41. perc 17-19). Ráadásul emberhátrányba kerültünk. Mégis mintegy gombnyomásra minden megváltozott (44. perc 20-19). Az ellenfél irányítója hat lépésből lőtt találattal egyenlített, de jött egy 7-0-s sorozat, eldőlt a mérkőzés (55. perc 27-20). A kapuba érkező Tancz K. jól védett, és az első félidőben gyengén játszó, lecserélt Fehér T. az utolsó negyedórában felnőtt a Zita mellé. Az utolsó húsz percben mindketten 5-5 gólt szereztek.

Tabajdi Ferenc: A csapat alappillére a Zita volt, nélküle esélyünk sem lett volna. A változást pedig a Kinga és a Timi hozta. Hazai pályán, a szurkolóink előtt összességében jobb teljesítményt várnék a lányoktól.