Szekszárdi FGKC – Pilisvörösvári TKSK 31-20(16-8) felnőtt mérkőzés

A játék nem volt rossz, csak azok a ziccerek…

Vezette: Baranyai-Baranyai  250 néző

Szekszárdi FGKC: SCHELL(k)-GRÉNUS 4-FARKAS 7 -HORVÁTH 1 -Tóth 4-Vasas 7/2-Reisch 5 Cs: Mészáros(k)-Urfi 1-Nagy -Csajkó 2-Lengyelfalusy-Kónya

7 m-es: 3/2 illetve 3/3       Kiállítás:4 perc illetve 8 perc

A kiesés elkerüléséért küzdő vendég alakulat két szerencsés – egy sáncos és egy ejtés – góllal egalizálta három gyors találatunkat (5.perc 3-3). A javuló védekezés és a jó kapusteljesítmény hatására folyamatosan nőtt a különbség. Az ellenfél sokszor a passzív határáig támadott, a játékvezetők türelmesek voltak velük. Az első félidőben különösen Farkas A. és Tóth B. nyújtott jó teljesítményt.
A második félidőben a felére esett vissza a lőtt-védett labdák aránya, és bal hármasban – az előző mérkőzéseken jól teljesítő – Nagy Sz. sem tudta megoldani megfelelően a védekezést. Támadásban a remekül játszó Horváth Sz. szórta a gólpasszokat, de ennek csak egy részét lőttük be. A hibák ellenére is távolodtunk ellenfelünktől (39.perc 21-11). Mindenki játéklehetőséget kapott, a legnagyobb különbséget két perccel a vége előtt értük el (58.perc 30-17). A végén az eladott labdáinkból kozmetikázta az eredményt a vendég gárda. Sajnos nagyon sok ziccert hagytunk ki (a legtöbbet, négyet Tóth B.), különösen a második félidőben.

Érdekes statisztika:
átlövés 9-m       25/14       56%
szélről               11/7        63%
7-m-es               3/2         66%
ziccer               18/8        44%

Tabajdi Ferenc: Javulgat a védekezésünk, különösen a jobb oldalon. Támadásban is sok szép dolgot csinálunk, de a legkönnyebb helyzeteket hagyjuk ki. Nem először fordul elő, hogy átlövésből és szélről is jobban lövünk, mind ziccerből. Számomra érthetetlen, csak a koncentráció hiányára tudok gondolni.

 arrow-up