Szekszárdi FGKC – Pénzügyőr SE 36-27(20-17) Felnőtt mérkőzés

A védekezéssel ma nem sokat törődtek a csapatok!

Vezette: Kovács, Mándli   250 néző

Szekszárdi FGKC: Schell(k) – Grénus 2 – FARKAS 8 – HORVÁTH 3 – Tóth 3 – Vasas 5/1 – REISCH 5 Cs: Mészáros(k) – Urfi 7/1 – Nagy 3 – Lengyelfalusy – Csajkó

7m-s: 4/2, illetve 3/2.       Kiállítás: 8 perc (kizárás-Grénus), illetve 12 perc.

Gyors tempóban kezdődött a találkozó, mindkét csapat bátran vállalkozott lerohanásokra, átlövésekre. A védekezéssel mindkét oldalon gond volt, de az ellenfél többet hibázott, illetve ebben az időszakban nálunk volt kapusteljesítmény. Az előbbiek hatására jelentős előnyt szereztünk,,az ellenfél edzője időt kért (12.perc 10-3). A védekezésünk továbbra is gyatra volt, a kapuban ebben a szakaszban nem volt védett lövés (15 lövés-14 gól). A pestiek játéka feljavult, így megközelítettek minket (21.perc 14-11). Potyogtak a gólok, és a remekül játszó Horváth Sz. irányításával, Farkas A. átlövés góljaival tartottuk a különbséget. A félidei eredmény szinte végeredménynek is beillene.

A második játékrész elején folytatódott a negatív széria. Támadási hibák, eladott labdák után elfelejtettünk visszafutni, így a vendégcsapat indításgólokkal ledolgozta hátrányát. Ráadásul Grénust harmadik kiállítása miatt kizárták, 2 percre emberhátrányba kerültünk (35.perc 21-21). Itt mintha varázsütésre minden megváltozott volna. Emberhátrányban két gólt lőttünk, majd gyorsan még kettőt a kiegészülő vendégek ellen (39.perc 25-21). Jött az időkérés, rendezte sorait az ellenfél. Csökkent a gólok mennyisége, de tovább növeltük az előnyt (50.perc 29-23). Ezen időszakban Reish G. indítás góljai, illetve a héten – az MTK-tól kettős játékengedéllyel – leigazolt Urfi D. átlövés góljai jelentették elsősorban a különbséget. A mérkőzés utolsó szakaszában Vasas E. és Nagy Sz. akciói ragadtatták tapsra a csapatot végig támogató szurkolóinkat. A  56.percben a B-közép tagjai 10-t számoltak az ellenfélre (34-24). A harmadik vendég időkérés ismét jó hatással volt, így a befejezésig 1 góllal csökkentették a különbséget.

Tabajdi Ferenc: Nem szeretem az ilyen mérkőzéseket. Habár támadásban ügyes, szép dolgokat csináltunk, de a védekezésünkben koncentráció, minimálisnál több akarat ritkán volt felfedezhető.

arrow-up