Szekszárdi FGKC – PEAC  29-28 (19-14) NB II felnőtt mérkőzés

A “Fortuna fogta a kezünket” és a végén igazságot szolgáltatott.

Vezette: Horváth Z., Simó A.   100 néző

Kiállítás: 6 perc, illetve 12 perc.

7m-es: 4/3, illetve 2/2.

Szekszárdi FGKC: Szalai Sz. (kapus) – Ambrus K. – KAPÁS T. 2 – NAGY SZ. 8 – Tóth B. 2 – Fehér T. 6/3 – Reisch G. 5
Csere: Kutasi S. (kapus) – Biró F. 6 – Feri D.

Mai ellenfelünk még nem vesztett pontot a bajnokságban, és az előkészületi meccseken kétszer is legyőzött minket Szekszárdon. A mai hiányzók közül Bencze D. kiesése okozta a legnagyobb gondot a védekezésben. A vendégek könnyen szerezték pontjaikat. Szerencsére Nagy Sz. remekül játszott, átlövés gólokat lőtt és osztogatta a gólpasszokat. Tóth B. kétszer volt eredményes (8. perc 5-6). Kissé javult a védekezés. Így annak ellenére, hogy alig volt védett labdánk (31/3), a kiváló támadójátékunkkal komoly előnyt tudtunk kiharcolni. A szinte hibátlanul játszó Nagy Sz. mellé Fehér T., Reisch G. és Kapás T. is beszállt a góltermelésbe (24. perc 16-10). A félidő végétől a játékvezetők egyre többet hibáztak a kárunkra, ami sajnos a második játékrészben is folytatódott. Még az első részben Biró F. két szabályos gólját vették el.
A második félidőben feljavult a fehér-feketék védekezése, Nagy Sz.-re határozottabban ütköztek. A második szakaszban általában jól játszó Fehér T. akciógól nélkül maradt, és Biró F.-nak sem ment a játék. Csak három gólt lőttünk, egyenlítettek a baranyaiak (48. perc 22-22). Biró F. ziccer és Reisch G. szélső góljával megint előnyt szereztünk, amit Fanni további három találatával meg is tartottunk (25. perc 27-25). A szűkebb kispad éreztette hatását, fáradtunk, több lett a hiba. Átvette a vezetést a vendégcsapat (28. perc 27-28). Nagy Sz. az összecsapás elejéről kopírozott le egy gyönyörű átlövést. A pécsiek utolsó támadása Réb F. átlövésével zárult, de szerencsére elkerülte a kaput.
39 másodperc volt hátra, amikor az edzőnk időt kért. Többször állították meg a támadásunkat a pécsiek. Biró F.-t nyújtott kézzel ellökték, kiállítást nem kaptunk, viszont a játékvezetők megállították az órát. 4 másodperccel a vége előtt Fanninak álltunk össze, de ismét faultolták. 10 méterről jött az időn túli szabaddobás, és Fanni a sánc felett a bal felsőbe vágta a labdát.

Tabajdi Ferenc: Aki olvassa a mérkőzések utáni nyilatkozataimat, tudja, hogy győzelem esetén is kritikus vagyok a csapatommal. Ma bátran kijelentem – habár a végén szerencse is kellett –, hogy szerintem maximálisan megérdemeltük a győzelmet. Sokáig Nagy Sz., az utolsó 13 percben pedig Biró F. cipelte a hátán a csapatot.

felvétel a mérkőzésről…