Szekszárdi FGKC – Pázmánd NK KFT  21-26 (10-11) NB I/B felnőtt mérkőzés

Nem sok esély maradt!

Vezette: Gáspár S., Vörös B.   200 néző

Kiállítás: 16 perc + 1 kizárás (3×2 perc), illetve 18 perc + 1 kizárás (3×2 perc).

7m-es: 6/6, illetve 4/4.

Szekszárdi FGKC: Schell G. (kapus) – Szita K. 1 – Farkas A. 1 – NAGY SZ. 8/6 – Gyenis P. 1 – Fehér T. 2 – REISCH G. 5
Csere: Szalai Sz. (kapus) – Biró F. 1 – TÓTH B. 2 – Bencze D.

Jól kezdődött a mérkőzés, három Nagy Sz. és két Reisch G. góllal előnyt szereztünk (7. perc 5-2). A következő 14 percben Gyenis P. háromszor állíttatta ki magát, kétszer bután és fegyelmezetlenül. Nagy Sz. és Farkas A. is kis büntetést kapott. Könnyedén kaptuk a gólokat a többszöri hátrányban. Elöl pedig hagytuk ki a ziccereket (21. perc 6-9). A félidő visszalevő idejében megfordultak a kiállítások, így közelebb jöttünk. Talán az egyenlítés is sikerülhetett volna, ha a kapuból minimális segítség jön. Az első 30 percben nem volt védett labdánk, az így kapott 11 gól nem is tűnik soknak.
A második szakasz elején Nagy Sz. büntetőjével sikerült az egyenlítés (33. perc 12-12). Sajnos jött a “fekete leves”. Gyenis P. kizárásával és Farkas A. akaratgyenge védekezésével elvesztek a hármas védőink, a többiek ezt nem tudták pótolni. Elöl rossz átlövések és kihagyott szélső helyzetek okozták az eredménytelenséget (12. perc 12-17) Eldőlt a mérkőzés. A visszalevő 18 perccel nem érdemes részletesen foglalkozni. Hiába lettünk elöl eredményesebbek, a középső védekezésünk semmire sem adott esélyt.

Tabajdi Ferenc: Valószínűleg én vagyok a hibás, mert azt hittem, hogy tudunk annyi mentális pluszt mozgósítani, ami elég lehet a bajnokság hajrájára, a hiányosságaink pótlására. Már a második meccset veszítettük el, elsősorban akarati tényezők miatt. A fizikai paraméterekben nagy előnyben levő ellenféllel szemben a kis embereinknek reális esélye sem volt.