Szekszárdi FGKC – NEKA  31-30 (14-14) NB I/B női felnőtt

NB I/B női felnőtt-Nyugat
20. forduló

Vezette: Szöllősi D., Szöllősi S.   50 néző
Kiállítások: 12 perc + 1 kizárás (3×2 perc Nagy Sz.), illetve 4 perc.
Hétméteresek: 7/7, illetve 3/2.

Szekszárdi FGKC: Szalai Sz. (kapus) – Gulyás L. 2 – Csajkó E. 6 – Szabó J. 4/2 – Keringer K. 2 – Nagy Sz. 8/5 – Kapás T. 6
Csere: Nagy A. (kapus) – Bognár Zs. – Kaposvári A. 1 – Lengyelfalusy V. 2 – Szolnoki N. – Ambrus K. – Bencze D. – Bordán A. – Baksai B.

Az első játékrész feléig a pontatlan lövések és a védekezési hibák meghatározták az eredményt, amikor is a fiatal és sikerre éhes vendégek 7-10 -es eredményt tudhattak maguknak. A felzárkózást a 21. perctől kezdtük el, és a félidő végén 14-14-es döntetlent mutatott az eredményjelző.
A második etapban sokkal okosabban és pontosabban játszottunk, mind védekezésben és támadásban is. Az 51. percben 27-21-es vezetésnél az akadémisták védekezést váltottak,a 4-2-es védekezés zavart eredményezett a támadójátékunkban. Eladott labdák és elhamarkodott lövések miatt közelebb jött a nagyon lelkes NEKA. Az 53. perctől folyamatosan 6 perc emberhátrányban voltunk, ami mind a támadásainkban és a védekezésünkben is komoly fennakadást eredményezett.
Az 57. percben 30-25-ös állásnál a balatonpartiak mindent egy lapra tettek fel, ami majdnem sikerrel is járt, de kiegyenlíteni nem tudtak. A vége nyögvenyelősre sikerült, de a csapat mindent megtett, hogy ma győztesen hagyja el a pályát. Megérdemelt sikert arattunk, de a vendégeket is dicséret illeti ezért a teljesítményért.

Borbándi István: Az elejét túl izgulták a lányok, és sok rossz döntést hoztak, ami azonban nem tette tönkre az önbizalmunkat. Jót tett a szünet, és a második félidő 57. percéig szinte behozhatatlan előnyre tettünk szert. Azonban a végjátékban a sok kiállítás és a védekezésváltás a vendégek részéről majdnem végzetes lett.
Gratulálok a lányoknak, mert ma is csapatként tudtunk győzni.

felvétel a mérkőzésről…