Szekszárdi FGKC-NEKA 20-41 (10-20) NB I/B felnőtt mérkőzés

Szétfutották és szétlőtték az akadémisták a Gólyákat.

Szekszárd, 250 néző.

Vezette: György K., Horváth A.

Szekszárd: Schell – Grénus 1, Farkas A., Nagy Sz. 3, Tóth B. 4, Fehér T. 3 (1), Kónya 2.
Csere: Feri 2, Bencze D., Bíró F. 4 (2), Balázs K. 1, Ambrus K. Edzők: Horváth Szimonetta, Mészáros Melinda.

Hetesek: 4/3, illetve 6/4.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

Egy hónapja ugyanitt, a városi sportcsarnokban már találkozott egymással a két csapat a Magyar Kupa első fordulójában, akkor nagy csatában 26-24-re a szekszárdiak győztek.
Az első percek alapján hasonlóan szoros mérkőzésre volt kilátás (4-3), azonban sok technikai hibát vétettek a hazaiak, jött számukra egy hosszú gólcsend, a hibákat pedig gyors leindításokkal könyörtelenül büntették az akadémisták.
A szünet után felcsillant a remény az eredmény kozmetikázására. Kettő nullával indított az FGKC, a Balaton-parti fiatalok viszont ismét iramot váltottak, és lerohanásokból, illetve átlövésekből szerzett könnyű találatokkal esélyt sem adtak a hazaiaknak a felzárkózásra.
A szekszárdiak keretében ismét ott volt Nagy Szilvia, a térdsérüléséből felépült irányító az első félidőben még csak védekezésben vállalt szerepet, a szünet után azonban támadásoknál is pályán volt.

Horváth Szimonetta: – A végén már csak annyit kértem a lányoktól, hogy visszarendeződés után faultoljuk le az ellenfelet, de ezt sem sikerült megvalósítani. Egész mérkőzésen csak szenvedtünk…

forrás: www.teol.hu

felvétel a mérkőzésről…