Szekszárdi FGKC – Mohácsi TE 1888 29-29 (13-19) NBI/B Felnőtt mérkőzés

Vezette: Natkay N., Szalay Z.   300 néző
Kiállítás: 12 perc, illetve 2 perc.
7m-es: 9/5, illetve 3/3.

Szekszárdi FGKC: Schell(k) – Grénus 4 – Fehér 3 – Nagy 5/2 – Gyenis 3 – Kaveczki 4/2 – TAUKER ERIKA 8/1
Cs.: Szalai(k) – Tóth 2 – Tutti

Csapatunkból Weigel Z., a vendégeknél Székely K. és Tóth A. sérülés miatt nem vállalhatta a játékot, Dittrich Zs. pedig felhagyott az aktív kézilabdázással. Jellemző volt, hogy a kispadokon beállósok, szélsők és fiatal, rutintalan játékosok ültek. Biztos volt, hogy a belső emberekre nagy teher hárul, hiszen nem volt igazi cseréjük. A héten betegséggel küzdő Nagy Sz.-t védekezésben próbáltuk pihentetni.
Fehér T. és Nagy Sz. is jól kezdett az elején, szép gólokat lőttek, és Kaveczki E.-val együtt remekül hozták helyzetbe a beállós Gyenis P.-t. Mindkét gárda gyengén védekezett, zörögtek a hálók (8. perc 6-6). Támadásban kicsit több hibával, de folytatódott a gólváltás (18. perc 10-10). A vendégek védekezése feljavult a félidő utolsó harmadára, a kapuban is jelentős javulás állt be. Nálunk ez pont ellenkezően alakult, sőt hagytuk ki a ziccereket, büntetőket. Tekintélyes mohácsi előnnyel mentek pihenni a csapatok.

A második félidőben teljesen más szemléletű csapat jött ki az öltözőből. A védekezés akaratos, kemény lett. Gyors indítás góllal kezdtünk, majd kihagytunk ismét egy büntetőt, ellenfelünk kétszer betalált, így kialakult a mérkőzés legnagyobb különbsége (34. perc 14-21). De a feljavult védekezés és az ebből lőtt indulás gólok – főleg Tauker Erika volt eredményes – megtették hatásukat, rövid idő alatt visszajöttünk a meccsbe (41. perc 20-21). Udvardi L. lőtt szélről egy szép gólt, de utána két Grénus G. találat következett és kiegyenlítettünk. Fej-fej mellett haladtak az együttesek, egészen addig, míg ismét Tauker Erika lőtt gólt egy megszerzett kipattanóból és vezettünk kettővel ( 54. perc 27-25). El is dönthettük volna a mérkőzést, de sajnos kihagytuk a negyedik büntetőnket is, utána rögtön egy ziccert, a kipattanó labdából indult az ellenfél, és gólt lőtt. Sokat hibáztunk, visszavette a vezetést az ellenfél, de előbb Tauker Erika, majd később Tóth B. egyenlített. Az utolsó percben kivédekeztük a mohácsiak támadását, és 25 másodperccel a vége előtt időt kértünk. Közvetlen a vége előtt Tauker Erika került szélen helyzetbe, de lövése a kapufát érintve fölé-mellé vágódott.

Horváth Szimonetta: Támadásban ügyesen kezdtünk, de nem volt védekezésünk és a kapuból sem jött segítség. Egy félidőben 19 gólt kapni, elfogadhatatlan! A második félidőre összeállt a védekezés, hamar utolértük az ellenfelet.
Közel voltunk a győzelemhez, de jöttek a büntetők és a ziccerek…