Szekszárdi FGKC – Mohácsi TE 1888  21-22 (10-13) NB I/B felnőtt mérkőzés

Két szekszárdi nevelésű jelentette a különbséget.

Vezette: Földes Cs., Halász A.   300 néző

Kiállítás: 2 perc, illetve 12 perc.

7m-es: 4/4, illetve 6/5.

Szekszárdi FGKC: Schell G. (kapus) – Kónya D. – Farkas A. 3 – NAGY SZ. 5/2 – Gyenis P. 2 – Fehér T. 4/2 – Reisch G. 5
Csere: Szalai Sz. (kapus) – Bíró F. 2 – Tóth B.

Sok néző előtt, remek hangulatban kezdődött a mérkőzés. Sajnos mi voltunk az idegesebbek. Kétszer megszereztük ugyan a vezetést, de az ellenfél kapusa, Nagy T. ziccereket és átlövéseket hárított, így fordult a kép (14. perc 2-5). A következő időszakban Kaló Zs.-val gyűlt meg a bajunk, remek faultos passzokkal hozta helyzetbe társait (25. perc 7-12). Javuló védekezéssel a félidő végéig kozmetikáztuk a különbséget.

Nagy akarattal, remek védekezéssel kezdtük a második szakaszt. Támadásban sokat hibáztunk, Nagy T. továbbra is parádézott. Ennek ellenére nem nőtt a különbség, mert hátul kitudtuk javítani az első félidő hibáit. Sajnos a kapuból nem jött segítség, “lepke” gólokat kaptunk (54. perc 18-21). Az utolsó percekre bejött Szalai Sz. védett kettőt, Nagy Sz. betörés, majd Reisch G. szélső góljával visszajött az esély (56. perc 20-21). Két jó védekezés, két szerzett labda, de az ellenfél kapusa előbb Reisch G. “ajtó-ablak” ziccerét, majd szélső helyzetét is hárította. Kaptunk egy vitatható büntetőt, amit értékesítettek, majd Farkas A. lőtt egy átlövés gólt, de a visszalevő húsz másodpercet kihúzta a mohácsi csapat.

Tabajdi Ferenc: Becsületesen küzdöttünk, de túl sokat hibáztunk. Kaló Zs. sérült volt ősszel, így erről az összetételről nem volt videónk. Huszonöt perc kellett, mire megértettem a lányokkal, mit kell védekezni. Visszajöttünk a mérkőzésbe, de a ziccerek elhibázása megpecsételte sorsunk. Ráadásul a második félidőben kapott 9 gólunkból legalább 5 a védhető kategóriába tartozott.