Szekszárdi FGKC – Kozármisleny SE   23-23 (14-10) NBI/B Felnőtt mérkőzés

Hétszer változott a vezető csapat személye, majd megszületett az igazságos vagy igazságtalan döntetlen!

Vezette: Földesi Cs., Halász A.   300 néző

Kiállítás: 12 perc + 1 piros lap (Gyenis 3×2 perc), illetve 16 perc + 1 piros lap (Ragoncsa 3×2 perc).

7m-es: 6/3, illetve 3/3.

Szekszárdi FGKC: Schell (kapus) – Grénus 2 – Fehér 1 – Nagy 2/1 – GYENIS 1 – KAVECZKI 9/2 – TAUKER 6
Csere: Szalai (kapus) – Tóth 1 – TUTTI – Weigel 1

Remek hangulatban, a szurkolótáborok hangpárbajával kezdődött a mérkőzés.
Kétszer is kihagytuk a helyzetet, de Tauker E. összeszedte a kipattanót és belőtte, majd egy Kaveczki E. átlövéssel szereztünk előnyt. Két alkalommal emberhátrányba kerültünk, fordítottak a baranyaiak (9. perc 2-4). Nagy Sz. szabályos büntetőjét elvették a játékvezetők, ennek ellenére hatékony védekezéssel, jó kapusteljesítménnyel ismét mi kerültünk fórba (19. perc 7-5). Eladott labdák, és az abból kapott indításgólokkal újra változott az eredmény (22. perc 8-9). Hazai időkérés után a hátralevő percekben minden pályán levő mezőnyjátékosunk lőtt egy-egy gólt, így jelentős előnnyel mehettünk a szünetre.
Sajnos a pihenő nem tett jót, nyolc percig nem találtunk be. Szerencsére az ellenfél is sokat hibázott ebben az időszakban (38. perc 14-12). A félidő feléig egy találattal növeltük az előnyt (45. perc 17-14). A kozármislenyieknél pályára került Pukler G., akinek az alsó átlövéseinél tehetetlen volt – az első félidőben talpsérülést szenvedő és úgy védő – Schell G. (48. perc 17-18). A 16 éves Szalai Sz. védte végig a mérkőzés többi részét. Pillanatokra visszavettük a vezetést egy Kaveczki E. büntetővel, majd egy indításgóllal (50. perc 19-18). Ziccereket hibáztunk, így a legnagyobb előnyéhez jutott a vendégcsapat (55. perc 19-22). A teljesen egyoldalú, beállósok elleni ítéleteket hevesen reklamáló Tabajdi F. kétperces büntetést kapott. Az emberhátrány talán felébresztette csapatunkat, és zavart okozott a vendégeknél, egy perc alatt lőtt két góllal visszajöttünk a meccsbe (56. perc 21-22). Nálunk betalált egy szélről ejtett labda. Kaveczki E. másfél perccel a vége előtt kapufára lőtt egy büntetőt, de a kivédekezett támadás után egy remek átlövés góllal javított.

25 másodperccel a vége előtt időt kért az ellenfél edzője. 10 másodperc múlva kockáztattunk. A jobb kettes külső oldalán elengedtük a vendégek támadóját, de ziccerét Szalai Sz. bravúrral hárította. Habár nagyon “dadogósan” ért fel a labda, kétszer is kiejtettük, de Kaveczki E. két másodperccel a vége előtt elindított alsó átlövése a kapuba vágódott. Sok hibával, de óriási akarattal, izgalmas és közönség szórakoztató mérkőzésen sikerült megmenteni az egyik pontot.

Tabajdi Ferenc: Nagyra értékelem a lányok mai küzdeni tudását. Az utóbbi heteknél is több hibával játszottunk, de így is pontot tudtunk szerezni. Nagyon bízom abban, hogy a Szimó hamar meggyógyul és nem kell leülnöm a kispadra, mert a mérkőzés semleges résztvevőinek ténykedését nehezen tolerálom.