Szekszárdi FGKC – Kozármisleny SE 19-25 (11-13) felnőtt mérkőzés

Az ellenfél kapusa és két irányítója megoldhatatlan feladatnak bizonyult.

Vezette: Tomecskó, Unyatinszki  250 néző

Szekszárdi FGKC: Schell(k) – Grénus 1 – Farkas 5 – Urfi 1 – Horváth 3 – Vasas 5 – Reisch 2 Cs: Mészáros(k) – TÓTH 2 – Nagy

7m-s: 5/2, illetve 3/2.       Kiállítás: 8 perc, illetve 8 perc.

Technikai hibákkal kezdődött a mérkőzés, kihagytuk az első büntetőt, a 4.percben vezetést szerzett az ellenfél. A félidő közepéig átlövés gólokkal tudtuk kompenzálni a puhány védekezésünkből kapott könnyű gólokat (15.perc 7-6). Habár Nagy Sz. beállásával kissé javult a védekezésünk, de a kihagyott büntetők, eladott labdák után az ellenfél a félidő végén egy szerencsés találattal átvette a vezetést. Az utolsó percben kimaradt helyzet után ezt kettőre növelte.
A második félidő elején a védekezésünk feljavult, de a számolatlanul kihagyott ziccerek miatt a vezetést nem tudtuk visszaszerezni (40.perc 14-15). A következő 10 perc egy vesszőfutással ért fel, és eldöntötte a mérkőzés eredményét. Képtelenek voltunk gólt lőni, a ziccereinket továbbra is elhibáztuk, az addig eredményes átlövéseink a kapufán csattogtak. A támadás tehetetlenségétől a védekezésben is elvesztettük türelmünket, és a túl védekezési hibákból kialakuló helyzeteket kíméletlenül kihasználta Székely és Halász (50.perc 16-22). Az utolsó 10 perc már csak formaság volt.

Tabajdi Ferenc: Az utolsó hetekben sajnos a megszokott, lagymatag védekezéssel kezdtük a mérkőzést. Később próbáltunk váltani, de a kihagyott helyzetek okozta feszültség jókora görcsöt okozott.
A második félidőben pedig már semmi sem sikerült, a taktikusan és jól játszó Kozármisleny ellen. Vártok Ákos remekül felismerte, hogy a fizikai hátrányunk miatt a két erős beállósuk nagyon komoly problémát fog okozni nekünk. A két gyors irányítójuk az általuk megteremtett helyzeteket remekül használta ki. A megoldás jobb kapusteljesítmény, és főleg a sokkal eredményesebb támadó játék lehetett volna, de ez ma nem működött.

arrow-up