Szekszárdi FGKC-Haladás VSE SKFT 28-28(17-8) Felnőtt mérkőzés

Az egy pontot sem érdemeltük meg!

Vezette : Hantos, Rózsahegyi   200 néző

Szekszárdi FGKC: PÁLINKÁS(k) – Grénus 2 – Fehér 4 – WEIGEL 16/7 – Gyenis – Nagy 2 – Tauker Erika 2 Cs.: Tancz(k) – Tóth – Kónya – Csajkó 2

7 m-es: 7/7, illetve 7/7.       Kiállítás: 14 perc, illetve 8 perc.

Remekül kezdődött a mérkőzés, közepes védekezés is elég volt, Weigel Z. 4, Nagy Sz. 2 gólt lőtt (10. perc 6-1). Sajnos a csapat nagyobb része úgy hitte, már eldőlt a meccs. Eladott labdák, ami után ráadásul vissza sem futottunk, közelített a vendégcsapat (15. perc 8-4). Az időkérés sem segített. Szerencsére Pálinkás V. zsinórban fogta a ziccereket, elöl pedig Weigel Z. volt megállíthatatlan (22. perc 11-5). Az utolsó percekben Tauker E. és Grénus G. is eredményes tudott lenni, sőt a beállt Csajkó E. is jól kapcsolódott a játékba. Az addigi legnagyobb különbséggel fordultunk. Weigel Z. eredményes büntetőjével kezdődött a második félidő (32. perc 18-8). A játékunkban még jobban visszaesett a koncentráció, a védekezésünk akaratgyenge lett. 12 perc alatt gyakorlatilag elszórtuk az előnyünket (14. perc 19-17). Közben 19-12-es állásnál időt kértünk, de semmit sem használt. A csapatot egyedül a „hátán cipelő” Weigel Z. kezdett fáradni, a többiek pedig alig vállalkoztak, és ha néha mégis,  hiba hibát követett. Szerencsére a visszacserélt Fehér T. hozott egy kis színt a játékba, a Zita mellett ő tudott eredményes lenni, illetve büntetőket szerezni. A kapuban is kevesebb volt a bravúr, így a teljesen belelkesült vendéggárda, előbb kiegyenlített (56. perc 25-25), majd először vezetett (29. perc 26-27). Zita egy két kapufás bombával egyenlített. Jött egy felháborítón jogtalan kiállítás, majd egy lazán megadott büntető, és megint vezet az ellenfél. 19 másodpercnél időt kértünk, majd a kapus lehozásával azonos létszámban támadtunk. Keresztmozgások után Fehér T. 1-1 „megverte” védőjét és egyenlített. Középkezdésre és 15m-s időn túli szabaddobásra maradt idő.

Tabajdi Ferenc: A csapatunk zöme ma nem pörgött fel. A Zita és a Pálesz remeklése mégis elvitte a csapatot egy ideig. Jellemző, hogy a második félidőben csak a Zita és a Timi volt eredményes. De mindez belefért volna, ha koncentráltan és akaratosan védekezünk….. A 19:12-es időkérésnél elmondtam, hogy ha nem vesszük komolyabban a mérkőzést, a végén megfogják fújni a lányok. Ma semmi sem használt…….