Szekszárdi FGKC – Haladás VSE 31-20 (19-12) felnőtt mérkőzés

Visszavágtunk az őszi vereségért!

Vezette: Csányi, Zörgő   300 néző

Szekszárdi FGKC: SCHELL(k) – Grénus 1 – FARKAS 2 – Horváth 5/1 – Gulya – VASAS 13/9 – REISCH 6 Cs:Tóth 1 – Nagy 1 – Urfi 2

7 m-s: 10/10, illetve 5/2.       Kiállítás: 14 perc + 1 piros lap (3×2 perc) Grénus, illetve 14 perc.

A találkozó előtt nemes feladatot oldottak meg a két csapat tagjai. Hullottak a jótékonysági ajándékok, amit közösen szedtek össze a lányok. Ezen a helyen is köszönetünket fejezzük ki szombathelyi barátainknak, akik nagy mennyiségű ajándékot hoztak magukkal!
Az utóbbi hetek megszokott, remek támadójátékával kezdtük a mérkőzést. Sajnos a védekezésünk nehezen állt össze, így az ellenfél mindig egyenlíteni tudott (12.perc 7-6). A következő percekben sokat hibáztunk támadásban, és az eladott labdákból fordítottak a vendégek (17.perc 8-10). A félidő hátralevő idejében feljavult a védekezés, Schell G. parádézott, és így egy 11-2-s sorozattal komoly előnyt szereztünk a szünetre.
Két gólt lőttünk a második félidő elején (34.perc 21-13), de ekkor jött egy komoly holtpont, kihagyott helyzetekkel és felpuhult védekezéssel. A nagy akarattal küzdő szombathelyiek pillanatok alatt visszajöttek a meccsbe (39.perc 21-18). Jött az időkérés – és ettől, vagy valami mástól – de minden gyökeresen megváltozott. A védekezés a tavalyi évet idézte, 19 percig nem kaptunk gólt! Habár támadásban érezhető volt, hogy mi is fáradunk és többet hibázunk, de a hátul történtek miatt folyamatosan nőtt a különbség (57.perc 29-18). Az utolsó három percben előbb az ellenfél, majd mi lőttünk két gólt, így a különbség már nem változott.

Tabajdi Ferenc: Remekül építettük fel a támadásainkat, kár, hogy a befejezésekben többet hibáztunk. Két hosszabb időszakban a védekezésünk is jelentősen javult az előző hetekhez képest. Fontos volt, hogy a múlt heti nagyatádi mérkőzés után ismét nyugalmat adott a jó kapusteljesítmény.

arrow-up