Szekszárdi FGKC – Győri Audi ETO KC U 19 32-32 (15-17) NB I/B felnőtt mérkőzés

Értékes pont a győriek ellen.

Vezette: Hornyik Zs., Zörgő R.   150 néző

Kiállítás: 14 perc + 1 piros lap (3×2 perc Nagy Sz.), illetve 14 perc + 1 piros lap (3×2 perc Ács B.)

7-m-es: 8/6, illetve 4/4.

Szekszárdi FGKC: Schell G. (kapus) – Kónya D. 2 – FARKAS A. 9 – Nagy Sz. 6/1 – Gyenis P. 1 – FEHÉR T. 9/5 – Reisch G. 5
Csere: Szalai Sz. (kapus) – Bíró F. – Tóth B.

A lehető legerősebb csapattal érkeztek a győriek, kilenc olyan játékossal, akinek felnőtt játékengedélye is van az NB I-be. Többen már a Bajnokok Ligájában is szerephez jutottak.
Remek támadásokkal kezdtük a mérkőzést, de a zöld-fehérek 190 cm-es kapusával az elején nem bírtunk. Zsinórban védte ki a ziccereket, majd büntetőt is. Az óriási magasságfölényben levő átlövőikkel váltakozó sikerrel birkóztunk meg. Ennek ellenére Nagy Sz. négy remek átlövésével és a többiek egy-egy góljával ragadtunk az ellenfelünkre (18. perc 9-10). Kihagytunk két büntetőt és egy ziccert, csak Farkas A. átlövés góljainak volt köszönhető, hogy nem lett nagyobb a különbség. Schell G. rosszulléte miatt rövid időre még a kispadot is elhagyta (28. perc 12-15). Ismét vendég gól következett, de az utolsó percben Reisch G. és Kónya D. találataival csökkentettük a különbséget.
A második szakasz eleje a feljavuló védekezésről és Fehér T. góljairól (4) szólt. Először sikerült egyenlíteni (39. perc 20-20). Még kétszer vezettek a győriek, de a félidő közepére már nekünk volt előnyünk (45. perc 26-24). A két átlövőnk egymást múlta felül, de Reisch G. is szép gólokat lőtt szélről. Fehér T. ötödik értékesített büntetőjével kialakult a legnagyobb különbség (54. perc 32-28).
Sajnos a végjáték nem nekünk kedvezett. Az ellenfélnél jött ismét egy-két kapusbravúr, nálunk pedig a közbelövésekkel tehetetlen volt a védelmünk, illetve a kapusunk. Fél perccel a vége előtt egyenlített a Róth alakulat, majd 15 másodperccel a vége előtt időt kértünk. Emberhátrányban inkább a döntetlent akartuk őrizni. Egy súlyos fegyelmezetlenség után eladtuk a labdát, de szerencsére a győriek az indítást az oldalvonalon kívülre dobták.

Tabajdi Ferenc: Akaratilag, koncentrációban, és még játékban is remekül teljesítettünk. A második félidőben a védekezésünk is egész jó volt. A ziccerek és a büntetők kihagyása, és a Gabi rosszulléte miatti haloványabb kapusteljesítmény akadályozta meg a még nagyobb bravúrt. Gratulálok a lányoknak, mert erre a teljesítményre büszkék lehetnek. Az utolsó negyed percért azért vagyok dühös, mert hasonló jelenségek miatt már több pontot elveszítettünk. Szerencsére ma ez nem így történt.

felvétel a mérkőzésről…