Szekszárdi FGKC – Győri AUDI ETO KC II.   32-20 (16-11) NBI/B Felnőtt mérkőzés

Magabiztos győzelem a győri fiatalok ellen!

Vezette: Hantos D., Rózsahegyi B.   200 néző

Kiállítás: 8 perc, illetve 6 perc.

7m-es: 7/7, illetve 5/3.

Szekszárdi FGKC: Schell (kapus) – GRÉNUS 3 – Weigel 1 – TÓTH 3 – NAGY 11/7 – KAVECZKI 6 – TAUKER ERIKA 5
Csere: Szalai (kapus) – Tauker Eszter – FEHÉR 3 – Bíró – Kónya – Ambrus – Tutti – Gyenis

Összesen tíz játékossal érkeztek a győriek. Sok hibával kezdett mindkét csapat, igazi első mérkőzés volt. Az eladott labdáinkból könnyű gólokat lőttek a vendégek (6. perc 1-3, 10. perc 5-6). Két perc múlva kiegyenlítettünk, majd a javuló védekezésünk segítségével egyre nagyobb előnybe kerültünk. Kaveczki E. gólokat lőtt, és szórta a bejátszásokat Tóth B.-nak – aki “gyártotta” a büntetőket – és gólpasszokat adott a többieknek. Nagy Sz. értékesítette a büntetőket és akciógólokat is lőtt. Tauker Erika kiemelkedő védekezése mellett pazar betörésekből és indításból volt eredményes ( 20. perc 12-7, 28. perc 16-9). Sajnos emberelőnyben még két gólt kaptunk, így öt gól előnnyel mehettünk a pihenőre.

Nehezen indult a második félidő, a hosszú heteket kihagyó Weigel Z. elfáradt, egy kicsit túl is vállalta magát (38. perc 17-13). Fehér T. lépett a pályára, aki jól kapcsolódott be a játékba és remek átlövésgólokat lőtt. Grénus G.-nak is remek megoldásai voltak. Az 51. percben már tízet számolhattak a szurkolók (27-17). Mindenki pályára lépett, de így is nőtt a különbség (58. perc 32-18). Az utolsó két perc ismét a győrieké volt. A középen többször lyukas védekezésünket Kellerman D. lőtte át ismét, a zöld-fehérek legeredményesebb játékosa nyolc gólig jutott.

Horváth Szimonetta: Nehezen kezdtük a mérkőzést, de utána nagyon jól játszottunk. Sokan kiemelkedően teljesítettek, a kapusaink sem védtek rosszul, így a reméltnél is nagyobb arányú győzelmet arattunk.

Felvétel a mérkőzésről: