Szekszárdi FGKC – Gárdony-Pázmánd NKK 24-22 (15-11) NBI/B Felnőtt mérkőzés

Vezette: Héjjas T., Kránitz A.   150 néző

Kiállítás: 10 perc, illetve 10 perc.

7m-es: 8/7, illetve 10/8.

Szekszárdi FGKC: SCHELL(k) – GRÉNUS 3 – WEIGEL 8/3 – Nagy 5/4 – Gyenis 1 – KAVECZKI 5 – Tauker Erika 2
Cs: Tóth – Fehér – Tutti

Ráhozta a szívbajt a szurkolóira a Szekszárdi Fekete Gólyák KC, amely végül a mérkőzés hajrájára összekapta magát, s ha nehezen is, de legyőzte a Gárdony együttesét az NB I/B második fordulójában.

A Győrött drámai végjátékban elbukott bajnoki nyitómérkőzését akarta kijavítani a Fekete Gólyák, amely a győzelemmel rajtoló Gárdonyt látta vendégül. Az már a találkozó elején kiderült, hogy a kemény, férfias küzdelemben ezt nem lesz egyszerű kivitelezniük a hazaiaknak, akiknél ismét régi fényében csillogott Weigel Zita, valamint az anyaságban is örömét lelő Kaveczki Edina is ott folytatta remeklését, ahol tavaly előtt abbahagyta. Ellépni azonban nem tudtak ellenfelüktől, köszönhető a korábban Szekszárdon játszó Urfi Dorottyának, akit nem bírtak tartani a védők.
A második félidő kísértetiesen kezdett hasonlítani a kisalföldi mérkőzésre, ahol a félidei ötgólos előnyt sikerült leadniuk. Itt „csak” néggyel mentek harminc perc után, ez azonban gyorsan szertefoszlott. Az agresszívan, már a durvaság határán belül védekező vendégek ellen is megvoltak a lehetőségek, de gólra váltani nem tudták azokat. A Mészáros Melinda, Horváth Szimonetta edzőpáros időt is kért, hogy rendezni tudják a fejeket. Ennek ellenére kilenc percig nem talált kapuba az FGKC (a gólcsendet Nagy Szilvia törte meg hetesével), az első akciógólra pedig a 43. minutumig várni kellett, addigra viszont visszajöttek a meccsbe a vendégek (16–16). Ebben az időszakban csak a megkérdőjelezhető hétméteresekkel tartotta magát a Pázmánd, s az utolsó tíz percbe érve elléptek két góllal (19–21). A győri párhuzamot tovább véve ezúttal nem esett össze a csapat, a nagy számok törvénye alapján Schell Gabriella kivédte a lélektanilag nagyon fontos büntetőt, s ez is kellett ahhoz, hogy az 53. percben visszavegye az előnyt az FGKC (22–21), amit a folytatásban már nem is engedett ki a kezükből.

Horváth Szimonetta: Az első félidőben a támadásunkkal voltam elégedett, védekezésben többet hibáztunk. Szünetben kértem, hogy pörgessük fel a játékot, ami nem sikerült. A végén küzdeni tudásunkkal és jobb erőnlétünkkel sikerült megnyerni a mérkőzést.

Forrás: teol.hu