Szekszárdi FGKC – Csurgói NKC   36-25 (20-10) NBI/B Felnőtt mérkőzés

 

Vezette: Garai B. R., Takács D.   150 néző
Kiállítás: 6 perc, illetve 12 perc + Németh piros lap (3×2 perc)
7m-es:7/7, illetve 3/2.

Szekszárdi FGKC: SCHELL(k) – Grénus 5 – Tóth 2 – NAGY 10/7 – Gyenis 4 – KAVECZKI 4 – Tauker Erika 2
Cs.: Szalai(k) – Tutti 3 – TAUKER ESZTER 4 – Papp – Fehér 2 – Bíró – Kónya

A jobb oldal három góljával kezdődött a mérkőzés (Grénus 2, Nagy 1), de az eladott labdáinkból és védekezési hibáinkból hamar visszajött az ellenfél ( 10. perc 5-4). Feljavult a támadójáték, Kaveczki E. szórta a gólpasszokat, amikből látványos találatokat szereztünk. A védekezésünkben a test melletti lövésekkel voltak gondok, de Schell G. bravúrok sorozatát mutatta be. Meghatározó előnyt szereztünk ( 26. perc 17-5). Egy kis pihenő lehetőségéért időt kértünk, és attól kezdve mintha egy másik csapat jött volna vissza a pályára. A védekezés mint cselekvés minimálisra csökkent, elöl is egyre többet hibáztunk.

Sajnos a második félidőre sem javult a teljesítményünk. Ráadásul az ellenfél kapuscseréje, és a Kaveczki E. elleni emberfogás tovább nehezítette a játékunkat. Ha őt nem tudtuk bekapcsolni a játékba, jöttek az eladott labdák. A középső védekezésünk nagyon gyenge volt. Ebben az időszakban üde színfoltot jelentett Tauker Eszter játéka és góljai ( 47. perc 29-19). Az utolsó szakaszban mindenki a pályára lépett, és egymás hibáiból éltek a csapatok. Kiemelendő, hogy Nagy Sz. továbbra is hibátlanul értékesítette a büntetőket.

Horváth Szimonetta: 25 percig remekül kézilabdáztunk, majd elfelejtettük, hogy a játék nem csak támadásból áll. 34 perc alatt kapott húsz gól elfogadhatatlan egy kiesés elkerüléséért küzdő csapat ellen.