Szekszárdi FGKC – Budaörs KC. 29-28 (14-12) felnőtt mérkőzés

Először nyert a hazai együttes a két csapat rangadóján. 

Vezette: Heim, Kiss   500 néző

Szekszárdi FGKC: Schell(k) – Grénus 4 – FARKAS 5 – URFI 5 – Horváth 2 – VASAS 5/3 – REISCH 6
Cs: Mészáros(k) – Tóth 2 – Nagy

7m-es: 4/3, illetve 4/3.       Kiállítás: 14 perc, illetve 6 perc.

A későbbiekben a mezőny legjobbjának bizonyuló Földes K. góljával indult a mérkőzés, de rögtön fordítottunk (3.perc 2-1). A gyönyörű támadások és szép találatok félidejében az ellenfél még kétszer vezetést szerzett (9.perc 3-4). Kiegyenlítettünk, majd sokáig felváltva estek a gólok (18.perc 8-8). A félidő további részére Farkas A. vezérletével a védekezésünk tovább javult, így először sikerült egy gólnál nagyobb előnyt szereznünk (27. perc 12-9). Jött egy jogos és egy jogtalan kiállítás – a visszafutó Horváth Sz.-t öt méterre a felező vonaltól hátba dobta a labdát kipasszoló kapus – amelyek visszahozták az ellenfelet (30.perc 13-12). Pár másodpercünk maradt a támadásra, amikor Farkas A.-t a kilences vonalnál szabálytalanul szerelték. A felálló sorfal felett Urfi D. remekül a bal felsőbe bombázta az időn túli szabaddobást.

Kiválóan kezdtük a második félidőt, továbbra is jól védekeztünk, és mind a hat pályán lévő játékosunk lőtt egy-egy gólt (38.perc 20-13). Ellenfél időkérés következett, és innentől sok minden megváltozott a pályán. Talán a fáradtságtól, talán a nagy előny adta megnyugvás miatt kezdtünk védekezési hibákat elkövetni, mind a visszarendeződésben, mint a felállt falban. A védekezési hibák következményeként többször kerültünk emberhátrányba, amiből a jobb szélre kikerülő labdákat Földes K. – 10 gólt lőtt a mérkőzésen – illetve Dublinszky D. kíméletlenül a kapunkba lőtte. Az időkérés sem használt, folyamatosan zárkózott fel az ellenfél (51.perc 26-25). A következő percekben a csapatunk legjobbjának bizonyuló Farkas A. két átlövés góljával – és a bejátszásából lőtt Horváth Sz. góllal – mindig kettő volt közte, de az ellenfél mindig válaszolt (27.perc 29-28). A következő támadásban Vasas E. passzából a ziccerben kapura törő Tóth B.-t szabálytalanul szerelték, az ítélet büntető és 2 perces kiállítás lett. Sajnos Vasas E. a büntetőt mellé lőtte. Az ellentámadásnál Grénus G.-t állították ki, de egy belemenés miatt visszakaptuk a labdát. A támadásunk közben 59:22-nél időt kértünk, próbáltuk végigjátszani a hátra lévő időt. Passzív játék miatt a játékvezetők elvették a labdát, de az ellenfélnek már csak egy előre dobott, hosszú passzra volt ideje, amit Reisch G. megszerzett és itt megszólalt a duda….

Az egész mérkőzésen frenetikusan szurkoló “B közép”, és a csapatot tapsoló szurkolók és nézők sokáig ünnepeltek a nagyon boldog hazai játékosokkal.

Tabajdi Ferenc: A mérkőzés első harmadában mindkét csapat magas színvonalon kézilabdázott. A másodikban – kihasználva az ellenfél hibáit – jól védekezve komoly előnyt szereztünk. A harmadikban a feljavuló budaörsiek ellen csak az utolsó percekben jelentkező akaratunk és higgadtságunk dicsérhető. A kiállítások aránya jelentősen befolyásolta az eredmény alakulását, és ezt egy kicsit túlzottnak éreztem.

Az ellenfél két játékosával történt sérülésekről a véleményem a videó felvétel megnézése után:

1.:Földes Viki középen beleugrott az előtte helyezkedő Farkas A.-ba, amire a bírók belül védekezés címén adtak büntetőt (nem volt az).

2.: Dublinszky Dóra sérülésénél Reisch G. kettes védőből túl nagy lendülettel érkezett és meglökte a játékost, ezért 2 percet kapott. Habár nem éreztem benne szándékosságot – el kell ismernem és egyet értenem az Attilával – ezeket a szabálytalanságokat súlyosabban is meglehetne ítélni. Az első félidőben szinte ugyanazon a helyen Grénust szerelték így, ott is ugyanaz volt az ítélet. Szerencsénkre ő nem sérült meg.

E helyen is kívánok gyors gyógyulást a megsérült játékosoknak.

arrow-up