Swietelsky-Szombathelyi KKA – Szekszárdi FGKC   37-28 (19-13) NBI/B Felnőtt mérkőzés

Gólcsúcsot döntöttünk, de sajnos a kapottak számában!

Vezette: Natkai N., Őri E.   300 néző

Kiállítás: 4 perc, illetve 10 perc.

7m-es: 5/5, illetve 5/4.

Szekszárdi FGKC: Schell (kapus) – Grénus 4 – Fehér – Nagy 7/4 – GYENIS 4 – KAVECZKI 8 – Tauker 3   Csere: Tóth – Tutti – Kónya – BÍRÓ 2 – Ambrus – Weigel

A saját hangunkat sem lehetett hallani a lelkes hazai szurkolók folyamatos dobolásától. Óriási iramban kezdődött a mérkőzés, négy perc alatt hat gól esett.  A Kaveczki-Gyenis páros együttműködéséből megítélt büntetőket Nagy Sz. értékesítette. Támadásban jöttek a hibák, a védekezés teljesen hatástalan volt. Átfutott rajtunk a fizikailag nagy fölényben levő fehér-fekete alakulat (12. perc 9-3). Kaveczki E. remek átlövéssel megtörte a gólszünetünket, de az eladott labdák miatt tovább nőtt a különbség (22. perc 16-8). A találkozó számunkra legpozitívabb percei következtek. Kaveczki E. ismét átlövésből volt eredményes, Gyenis P. két gólt lőtt beállóból, és Nagy Sz. is két átlövésből talált be a hazaiak kapujába. A vendéglátók átlövései pontatlanok lettek, megfeleztük a különbséget (29. perc 17-13). Az utolsó percben kapott két indulásgóllal alakult ki a félidei eredmény.
A második játékrész forgatókönyve hasonlított az elsőre. A vasiak nagy lendülettel játszva nagyobb előnyt szereztek (39. perc 26-17). Támadásban voltak ügyes dolgaink, Grénus G. és Tauker E. is többször eredményes volt. Sajnos az eladott labdák és a védekezési hibák okán nem csökkent a különbség (51. perc 33-23). A félidő vége felé ismét jött az a remek pár perc, és egy 5-1-s sorozattal közelítettünk (58. perc 34-28). Ehhez Bíró F. két góllal és egy bejátszással járult hozzá. Az utolsó két percben – emberhátrányban játszva – elkapkodtuk a támadásainkat és ebből három gólt termelt még a hazai gárda.

Horváth Szimonetta: A fizikailag jóval erősebb hazaiakat nem igazán tudtuk feltartóztatni. Az eladott labdáink magas, a faultjaink minimális száma meghatározta a mérkőzés kimenetelét.
A bajnokságban elért 5. helyezést jó eredménynek értékelem ettől a játékosállománytól, de sajnálom az utolsó három találkozón nyújtott teljesítményt. Helyezésben semmi nem változott volna, de jobb szájízzel fejeztük volna be az évet.

Felvétel a mérkőzésről…