Rinyamenti KC – Szekszárdi FGKC   25-27 (11-11) NBI/B Felnőtt mérkőzés

kép forrása rkcnagyatad.hu

Remek mérkőzésen jó játékkal győztük le a riválist idegenben

Vezette: Fekete T., Tóth D.   200 néző

Kiállítás: 6 perc, illetve 10 perc.

7m-es: 5/5, illetve 1/0.

Szekszárdi FGKC: Schell (kapus) – Grénus 2 – Fehér – NAGY 7 – GYENIS 6 – KAVECZKI 5 -Tauker Erika 3
Csere: KÓNYA 4 – TUTTI

Az előző hetekben jól teljesítő Fehér T. a pénteki edzésről betegség miatt eltávozott. Habár vállalta a játékot, mégis sajnos a betegség látszott a teljesítményén. A hazaiak bizakodtak, hogy a Weigel Z.-t nélkülöző csapatunk ellen győzelmet aratnak, és így a tabellán elénk kerülnek. Sok hibával kezdtek a csapatok, öt percig nem született találat, inkább csak eladott labdák. A vendéglátók lőtték az első két gólt, de rövid időn belül Nagy Sz. és Kaveczki E. révén egyenlítettünk (7. perc 2-2). A következő percek a remek védekezésünkről szóltak, előnyt szereztünk, pedig még büntetőt is hibáztunk (15. perc 3-5). Felgyorsultak az események, de tartottuk az előnyt, majd növeltük is, elsősorban Nagy Sz., Kaveczki E. és Gyenis P. remek góljainak köszönhetően (24. perc 7-11). Sajnos itt jött a holtpont, nem sikerült szinte helyzeteket sem kialakítani. Védekezésben a végig kimagaslóan teljesítő Tutti K. mellett – a támadásban remekül teljesítő – Gyenis P. elfáradt, és sorban lemaradt a védekezésben. Elfogyott az előny, jókor jött a pihenő.
Két gyors gólváltással kezdődött a második szakasz, majd szinte lekopírozva az elsőt, előnyt szereztünk (41. perc 15-19). Kezdődött az üldözőverseny (50. perc 19-22). Sajnos jött a második holtpont, Grénus G.-ra jöttek ki a helyzetek, aki sorban hibázott, hátul pedig gyorsan kaptuk a gólokat. Másodszor is elfogyott a jelentősebb előny (54. perc 22-22). Ráadásul az utolsó percekben háromszor is emberhátrányban játszottunk. Nagy Sz. így is gólt lőtt, majd a mérkőzés legeredményesebb játékosa Kovács D. – 10 gól – egyenlített. Kónya D. ismét emberhátrányban “csempészett” be egy átlövést a kapuba. Majd a visszatérő Grénus G. parádés akciót hozott össze Tauker Erikával (58. perc 23-25). Szinte természetesen, Kovács D. megint szépített. De a talán legjobb meccsét játszó Kónya D. adta meg a “kegyelemdöfést”. Egy szélső, majd egy átlövés góllal eldöntötte a mérkőzést, talán már mondani sem kell, létszámhátrányban. Wahid M. lőtt még egy gólt, de ez már senkit sem érdekelt.
Győztünk ezen a fontos, komoly színvonalú rangadón. A nagyatádi cikkíró is kiemeli, hogy 57,40 és 59,40 között Nagy Sz. kiállítása miatt emberhátrányban játszottunk, de ezt a szakaszt 2-0-ra nyertük. A remek egyéni teljesítmények mellett ezzel bizonyítva csapatunk lelki tartását is.

Horváth Szimonetta: Magas színvonalú mérkőzésen – a hullámvölgyeket átvészelve, a nehézségeink ellenére is – fontos két pontot szereztünk. A remek egyéni teljesítmények közül is kiemelkedett Kónya Dóri utolsó négy perce.