Rinyamenti KC – Szekszárdi FGKC 24-34 (11-18) felnőtt mérkőzés

A védekezés és a kapusteljesítmény jobb volt az előző meccseknél!

kép forrása:Rinyamenti KC

Vezette: Arnold, Kosztend   250 néző

Szekszárdi FGKC: SCHELL(k) – Grénus 3 – FARKAS 6 – HORVÁTH 4 – GULYA 4 – VASAS 11/3 – Reisch 2
Cs: Mészáros(k) – TÓTH 3 – Urfi 1 – Nagy

7 m-s: 6/5, illetve 3/3.       Kiállítás:8 perc, illetve 16 perc + piros lap Farkas A. (3×2 perc)

A fizikailag erősebb hazaik nagy lendülettel kezdték a mérkőzést. Az első percekben két jogos és egy igen csak vitatható kiállítást kaptunk, amiből könnyen kerültek helyzetbe a nagyatádiak. Három büntetőt is ítéltek a játékvezetők ellenünk (8.perc 4-2). Miután kiegészültünk, feljavult a védekezés, Schell G. jól hárította az ellenfél próbálkozásait, így gyorsan fordítottunk (15.perc 4-8). Farkas A. és Vasas E. átlövés-, Tóth B. beállós góljaival tovább nőtt a különbség (26.perc 9-17). Grénus G. jogosan megkapta második kiállítását, majd az ellenfél vonalhibája után a kézre odakapó Horváth Sz.-t is kiállítottak. Éppen csak visszajött az első kiállított, amikor Farkas A. révén már a második – nem kiérdemelt – kiállítást kaptuk. Közben a támadásunknál Vasas E.-t durván arcon ütötték, a kiállítás elmaradt. A kettős emberhátrányokban jól küzdöttünk, így csak egy találattal jött közelebb az ellenfél.
A második félidő elején folytatódott a remek játék és kialakítottuk a mérkőzés legnagyobb különbségét (41.perc 14-26). Itt kaptuk a harmadik jogtalan, kissé megmosolyogtató kiállítást. Farkas A. szabályosan felugrott sáncolni, amikor beleugrott a hazai játékos. Mivel már a második olyan emberünk volt, aki a kizárás szélére sodródott, át kellett variálni a védekezést, ami egy darabig nem működött. Mivel ezekben a percekben a hazaiak kapusa jól fogta az átlövéseinket, komolyan közelítettek a házigazdák (52.perc 22-28). Időkérés után sikerült megoldani a problémákat, és egy remek sorozattal – főleg a támadásban először szereplő Gulya K. góljaival – ismét 10 fölé növeltük a különbséget (26.perc 22-33). Farkas A. megkapta harmadik, ezúttal jogos kiállítását, de a különbség már jelentősen nem változott.

Tabajdi Ferenc: Talán a legjobb tavaszi teljesítményünk volt. Nagyon sokat számított, hogy volt kapusteljesítmény, így a nehézségeken is túl tudtunk lépni. A sok kiállítás miatt többet kellett változtatni a védekezésen, de a mérkőzés nagyobb részében megoldottuk.

arrow-up