Rinyamenti KC – Szekszárdi FGKC 20-22 (9-9) Felnőtt mérkőzés

Kiváló kapusteljesítmény, gyenge játék, méltánytalan játékvezetés!

Vezette: Bujdosó, Horváth   100 néző

Szekszárdi FGKC: PÁLINKÁS(k) – Grénus 1 – WEIGEL 9/3 – GINDELI 5 – Gyenis – Nick 2 – Tauker Erika 2 Cs: Tancz(k) – Fehér 1 – Tauker Eszter – Nagy – Tóth 2

7 m-es: 6/5, illetve 4/3.       Kiállítás: 6 perc, illetve 6 perc.

Szinte lemásoltuk az előző mérkőzés elejét, borzasztó lagymatagon, puhány védekezéssel és körülményes támadójátékkal kezdtük a találkozót. Ráadásul ziccerek maradtak ki, és hogy nem lett végzetes a különbség, csak a remekül védő Pálinkás V.-nak volt köszönhető (15. perc 6-3). Technikai hibákkal tovább folytatódott a “vesszőfutás” (21. perc 9-5). A félidő végére javult a védekezés. Weigel Z. átlövésből betalált, majd Fehér T.-t kétszer ziccerben szerelték szabálytalanul, a megítélt büntetőket Zita értékesítette (25. perc 9-8). Egy Gindeli P. lerohanás góllal egalizáltunk, és egy újabb büntetővel a vezetést is átvehettük volna….  Weigel Z. a kapus kezébe ejtette a labdát. Habár az első találatot a hazaiak szerezték a második félidőben, utána jelentősnek tűnő előnyt szereztünk (39. perc 10-14). Sajnos itt “összefogtunk” a hazaiak játékstílusát maximálisan támogató játékvezetőkkel, és a technikai hibáinkkal felhoztuk az ellenfelet (18. perc 15-16). Weigel Z. átlövés,- és Gindeli P. beállós góljaival tartottuk a különbséget (27. perc 19-20). Nagy R. sokadik lépéshibás találatával egyenlített a hazai gárda. Fehér T. előbb egy hétméterest szerzett, majd bejátszásából Tóth B. döntötte el a mérkőzést.

Tabajdi Ferenc: Évek óta állítom, hogy ebben az osztályban a mostani ellenfelünk a legjobban “bírófüggő” csapat. Ma a játékvezetők képtelenek voltak a technikai hibákat megítélni. Persze nem mentem fel a csapatomat, sajnos ehhez is tudni kell alkalmazkodni. Természetesen a gyenge támadójátékunkat sem magyarázza, de a percekig való védekezés után türelmetlenségünkben számtalan hibát követtünk el. Szerencsére Pálinkás Viktória extrát nyújtott a kapuban (80%-kal védte az átlövéseket, 66%-kal a szélt, amellett fogott hat ziccert és egy büntetőt).