Pilisvörösvári KSK – Szekszárdi FGKC 23-24 (10-13) NBI/B Felnőtt mérkőzés

Vezette: Bujdosó M., Horváth V.   60 néző

Kiállítás: 10 perc, illetve 4 perc.

7m-es: 6/3, illetve 6/4.

Szekszárdi FGKC: SCHELL(k) – Grénus 4 – Weigel 2/2 – Nagy 4/2 – GYENIS 6 – Kaveczki 5 – Tauker Eszter
Cs.: Tóth – Fehér 2 – Tauker Erika – Kónya 1

Az első negyedóra Gyenis P.-ról szólt, elsősorban támadásban. A három átlövőnk tömte labdával, ebből 4 gólt szerzett és két büntetőt harcolt ki. Védekezésben voltak hibák, de akkor Schell G. oldotta meg a feladatot (15. perc 3-6). Tovább javult a védekezés, többen is beszálltak a góllövésbe (19. perc 3-9). Tovább növelhettük volna a különbséget, de kihagyott ziccereink hatására előbb stagnált, majd az utolsó 5 percben megfeleződött a differencia. Ebben az időszakban már nem volt a pályán Weigel Z., aki nélkül a támadásunk kissé passzívabb lett. Zita a fájós térde miatt csak kb. 15-20 percet tudott vállalni.
Üldözőverseny kezdődött a második félidőben, nehezen jutottunk helyzetbe. Az ellenfél bal átlövőjét és a pályára került fiatal irányítóját nem nagyon tudtuk tartani.
Szerencsére amikor egy gólra közelített az ellenfél, Schell G. mindig hozott egy bravúrt, ziccerek és büntető hárításával (47. perc 18-19). A következő percben először egyenlített az ellenfél, majd Weigel Z. kihagyott büntetője után a vezetést is megszerezte (49. perc 20-19). Gyenis P., Nagy Sz., majd Kaveczki E. látványos góljaival mindig gyorsan tudtunk egyenlíteni (53. perc 22-22). A fáradó csapatok egyre többet hibáztak, így öt percig nem született gól. Megint Schell G. segített, aki ziccert és büntetőt hárított. Védekezési hiba után a hazaiak jobb szélsője ejtett a kapunkba. Kaveczki E. ismét megtalálta a rést, átlövésével ismét egyenlítettünk. Az ellenfél fiatal átlövője – aki egyébként remekül játszott a mérkőzésen (6 gól) – eladta a labdát. 70 másodperccel a vége előtt támadhattunk, de mi is hibáztunk. 37 sec. volt hátra, amikor az ellenfél időt kért. Az előbb említett játékos keresztpasszára Tauker Erika lépett ki és megszerezte a labdát, indította Grénus G.-t, aki kegyetlenül beverte a hosszú felsőbe a ziccert. Volt még vissza 12 sec., de a középkezdés utáni passz most Weigel Z. kezében landolt, és vége. Kis szerencsével, de NYERTÜNK!

Horváth Szimonetta: Magabiztos első 20 perc után küzdelmes, sok hibával tarkított 40 perc következett. A végén a szerencse nekünk kedvezett.

Felvétel a mérkőzésről: