Pénzügyőr SE – Szekszárdi FGKC  28-21 (14-9) NB I/B felnőtt mérkőzés

Az első játékrészben kapott kiállítások döntötték el a mérkőzést.

Vezette: Kovács-Sebők S., Réti R.   80 néző

Kiállítás: 12 perc + 1 piros lap (3×2 perc), illetve 18 perc + 1 piros lap (Grénus G. 3×2 perc)

7m-es: 9/7, illetve 2/2.

Szekszárdi FGKC: Schell G. (kapus) – Grénus G. 1 – Farkas A. 1 – Tóth B. 4 – Nagy Sz. 3 – Fehér T. 5/1 – Kónya D. 1
Csere: Szalai Sz. (kapus) – Bíró F. 4/1 – Bencze D. – Balázs K. 2 – Feri D. – Ambrus K. – Sárecz A.

A sokat hibázó hazaiak ellen jól kezdődött a mérkőzés, betörésekből és ziccerekből előnyt szereztünk. A védekezésünk jól üzemelt a fizikailag erősebb vendéglátók ellen. Jól ütköztünk fel, különösen Grénus G. védekezése volt kiemelkedő (14. perc 3-6). A 17. percben – még mindig két gólos előnyünknél – időt kért a hazai csapat. Ettől kezdve szinte folyamatosan emberhátrányban játszottunk, a 23. percben Grénus G. már a harmadik kis büntetését kapta, így nem jöhetett vissza. Sajnos ez komoly gondot okozott a fejekben, eladott labdáinkból, technikai hibáinkból és a visszaesett védekezésünk miatt előbb egyenlített, majd elhúzott a pesti gárda.

A második félidőben sokáig felváltva estek a gólok, a zöd-fehér gárda visszavett a tempójából, mi pedig képtelenek voltunk javítani a teljesítményünkön (53. perc 24-20). Az utolsó percekben megint jöttek az eladott labdák, nőtt a különbség. A teljesítményeket értékelve Schell G. ziccervédéseit és Fehér T. első félidei támadójátékát lehet pozitívan kiemelni.

Tabajdi Ferenc: Grénus G. kiválása után teljesen szétestünk. Utána az elmúlt hetekben tapasztalt, akarat gyenge és fegyelmezetlen játék jellemezte csapatunkat. A hosszú edzői pályafutásom alatt nem emlékszem olyanra, hogy 26 technikai hiba vagy eladott labda legyen egy felnőtt együttesnél.

felvétel a mérkőzésről…

[poll id=”8″]